Kuva: Juha Metso / AOP

Nightwishin uutuuslevyn julkaisupäivämäärä julki: "Ylistys ihmisyydelle ja muistutus kuolemasta"

30.04.2024 19:15 - Reija Saarinen / reija.saarinen@bauermedia.fi

Albumi kantaa nimeä Yesterwynde.

Nightwish julkaisee odotetun uutuuslevynsä 20. syyskuuta. Levy kantaa nimeä Yesterwynde, ja se on järjestyksessään yhtyeen 10. levy. Albumin ensimmäinen singe, Perfume of the times, julkaistaan 21. toukokuuta. 

Tuomas Holopaisen mukaan tuleva levy on matka ajan halki.

- Yesterwynde on 12 tarinan mittainen matka ajan halki, ylistys ihmisyydelle ja muistutus kuolevaisuudesta. Kolmen vuoden levyntekoprosessi vei meidät Kiteeltä Abbey Road -studion kautta Helsingin Finnvoxille, ja lopputulos on meille yhden suuren unelman toteutuma. 10. albumimme näkee päivänvalon syyskuussa, ja olemme sanoinkuvaamattoman etuoikeutettuja päästä jakamaan tämä matka koko maailman kanssa, Holopainen kertoo tiedotteessa.

Kiteellä vuonna 1996 perustettu Nightwish on saavuttanut kansainvälistä menestystä myymällä yli kymmenen miljoonaa levyä ja saaden yli 60 kulta- ja platinapalkintoa, julkaisemalla kuusi listaykköseksi noussutta albumia ja kolmetoista listaykkösenä noteerattua singleä.

Lokakuussa 2018 Nightwish valittiin Tähtikatu - Walk of Famen 11:nneksi kunniajäseneksi.

Vuonna 2020 julkaistiin yhtyeen viimeisin studioalbumi Human. :II: Nature, joka nousi edellisten levyjen tapaan listaykköseksi useissa maissa ympäri maailmaa.

Lue myös: Nightwishin orkesterinauhoitukset valmistuivat - yhtye julkaisi kuvan legendaariselta studiolta

Lue myös: Nightwishin uusi albumi edistyy - Iron Maiden -rumpalilta kommentti Kai Hahdolle

Kilpailut

Uusimmat