Jouluhyvää helposti: Suklaiset piparkakkutryffelit
Suklaiset piparkakkutryffelit
200 g taloussuklaata
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 tl mantelilikööriä
noin 6 piparkakkua
1. Sulata suklaa vesihauteessa. Sekoita sulaneeseen suklaaseen tuorejuusto, mantelilikööri.
2. Murustele piparkakut hienoksi muruksi (laita keksit kahteen muovipussiin ja kaulitse, niin saat murua helposti). Sekoita suklaamassan joukkoon parin ruokalusikallisen verran piparimurua. Säästä loppumuru myöhemmäksi.
3. Laita seos kylmenemään vähintään puoleksi tunniksi jääkaappiin. Kun seos on hieman jähmettynyt, muotoile siitä pieniä palloja. Pyörittele pallot piparimurussa ja laita tarjoilulautaselle tai kauniisiin lahjarasioihin. Säilytä viileässä.
Vinkki!
Voit pyöritellä suklaat piparimurun sijaan esimerkiks manteli- tai pähkinärouheessa. Näin suklaat eivät maistu niin voimakkaasti piparkakulta. Tällöin tarvitse itse massaan vain yhden piparkakun murusteltavaksi.