Kokkaa täydellinen munakas: 5 vinkkiä kuohkeaan aamiaiseen

18.10.2013 09:15 - Heli Thoren

Voimakas vatkaus ja liraus kermaa takaavat herkullisen lopputuloksen.

Kuohkea munakas


4 munaa

0,5 dl kermaa

ripaus suolaa

mustapippuria


1. Vatkaa munat voimakkaasti kuohkeaksi. Munien vatkaaminen takaa sen, että ateriasta tulee ilmava.

2. Lisää munien joukkoon kermaa. Kerma antaa munakkaalle täyteläisen maun.

3. Paista munakasta pienellä lämmöllä niin, että se hyytyy hiljalleen. Pidä liesi niin pienellä, ettei pohja pääse palamaan.

4. Jotta munakkaasta tulee ruokaisampi ja makoisampi, lisää pinnalle juustoraastetta. Se pitää lopputuloksen kosteana.

5. Nauti omeletti heti paistamisen jälkeen. Munakas on parhaimmillaan vastavalmistettuna.

Vinkkejä: Lisää täytteitä maun mukaan. Kinkku, salami, katkaravut, vihannekset ja yrtit maistuvat ihanilta omeletin kera.

Kilpailut

Uusimmat