Kuinka estää avokadoa tummumasta? 3 helppoa niksiä
Avokado on terveellistä ja hyvää, mutta liian usein siitä menee osa hukkaan. Tiedät varmaankin sen, kun syöt ainoastaan puolet ja säästät loput myöhemmäksi. Kun sitten kaivat sen jääkaapista, mustunutta puolikasta ei teekään enää mieli syödä. Lue alta kolme kikkaa, joilla saat tällaisen puolikkaan säilymään paremmin.
Säilytä sipulin kanssa
Laita avokado ilmatiiviseen astiin, jossa on pohjalla noin puoli desilitraa silputtua punasipulia. Samat yhdisteet sipulissa, jotka saavat sinut itkemään, auttavat pitämään avokadon vihreänä ja estävät sitä tummumasta.
Voitele oliiviöljyllä
Voitele avokadon puolikkaan vihreä osa kevyesti oliiviöljyllä ennen kuin laitat sen ilmatiiviseen rasiaan. Laita sen jälkeen jääkaappiin säilytykseen.
Peitä sitruunalla ja kelmulla
Sama asia, kuin oliiviöljyn kanssa - levitä sitruunamehu vihreän osan päälle. Tämän jälkeen sen sijaan, että laittaisit sen ilmatiiviseen rasiaan, laita puolikas avokado tuorekelmuun. Pidä vain huoli, että painat kelmun kiinni avokadoon, jotta se tiivistää sitruunamehun avokadon pintaa vasten.
Lähde: Pure Wow
Lue myös: Viinaa hiuksiin ja kasveille - 5 loistavaa niksiä vodkan käyttöön