Perjantairesepti: Kaura-mantelilastut
Kaura-mantelilastut
noin 14 lastua
2 dl kaurahiutaleita
2 dl sokeria
2 dl vehnä- tai grahamjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
1 dl mantelilastuja
(1-2 tl raastettua luomusitruunankuorta)
200 g margariinia tai voita
1 dl siirappia
1 dl kaura- tai soijakermaa
1. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sulata rasva mikrossa tai kattilassa hellalla. Lisää rasva, siirappi ja soijakerma kuiva-aineisiin.
2. Laita noin ruokalusikallinen taikinaa uunipellille leivinpaperin päälle. Taikina leviää paistettaessa, joten jätä reilut välit. Yhdellä pellillä voi paistaa 6-8 keksiä.
3. Paista 200-asteisessa uunissa noin 6-8 minuuttia tai kunnes keksit ovat saaneet ruskeata väriä. Ota pois uunista ja jäähdytä lastut pellillä tai leivinpaperin päällä pöydällä.
Lisää maistuvia reseptejä Kasvisaskeleet -kirjasta, 28 e, Moreeni