Perjantairesepti: Rukiiset vohvelit homejuustolevitteen kera
Rukiiset vohvelit homejuustolevitteen kera
4 annosta
Taikina:
100 g pehmeää voita
3 munaa
75 g täysjyväruisjauhoja
75 g täysjyvävehnäjauhoja
0,5 tl leivinjauhetta
1 dl piimää
2 cl hedelmäviinaa
hyppysellinen suolaa
mustapippuria myllystä
Homejuustolevite:
100 g camembertiä
2 sipulia
makeaa paprikajauhetta
8 rkl olutta
1 tl kuminaa
Lisäksi:
3 kevätsipulia
rasvaa vohveliraudan voiteluun
1. Sekoita 80 g voita, munat, molemmat jauhot, leivinjauhe, piimä, hedelmäviina ja suola sekä mustapippuri tasaiseksi taikinaksi. Anna taikinan levätä 20 minuuttia.
2. Pehmitä camembert ja loput voista haarukalla. Kuori sipulit, silppua ne hienoksi ja sekoita juustomassaan. Mausta paprikajauheella, suolalla, mustapippurilla, oluella ja kuminalla.
3. Käsittele ja pese kevätsipulit ja leikkaa ne renkaiksi.
4. Kuumenna ja voitele vohvelirauta ja paista taikinasta kullankeltaisia vohveleita. Levitä vohveleille homejuustolevitettä, koristele kevätsipulirenkailla ja tarjoa.
Lisää herkullisia vohvelireseptejä löydät Ihanat letut ja vohvelit -kirjasta. 21 e, Karisto
Katso kaikki Perjantaireseptit täältä.