Perjantairesepti: Rukiiset vohvelit homejuustolevitteen kera

06.09.2013 11:15 - Heli Thoren

Vohvelit nautitaan usein makeina. Ruokaisammat niistä saa, kun ne valmistaa ruisjauhoon ja lisää suolaisen lisukkeen kylkeen.

Rukiiset vohvelit homejuustolevitteen kera

4 annosta


Taikina:

100 g pehmeää voita

3 munaa

75 g täysjyväruisjauhoja

75 g täysjyvävehnäjauhoja

0,5 tl leivinjauhetta

1 dl piimää

2 cl hedelmäviinaa

hyppysellinen suolaa

mustapippuria myllystä

Homejuustolevite:

100 g camembertiä

2 sipulia

makeaa paprikajauhetta

8 rkl olutta

1 tl kuminaa


Lisäksi:

3 kevätsipulia

rasvaa vohveliraudan voiteluun


1. Sekoita 80 g voita, munat, molemmat jauhot, leivinjauhe, piimä, hedelmäviina ja suola sekä mustapippuri tasaiseksi taikinaksi. Anna taikinan levätä 20 minuuttia.

2. Pehmitä camembert ja loput voista haarukalla. Kuori sipulit, silppua ne hienoksi ja sekoita juustomassaan. Mausta paprikajauheella, suolalla, mustapippurilla, oluella ja kuminalla.

3. Käsittele ja pese kevätsipulit ja leikkaa ne renkaiksi.

4. Kuumenna ja voitele vohvelirauta ja paista taikinasta kullankeltaisia vohveleita. Levitä vohveleille homejuustolevitettä, koristele kevätsipulirenkailla ja tarjoa.


Lisää herkullisia vohvelireseptejä löydät Ihanat letut ja vohvelit -kirjasta. 21 e, Karisto



Katso kaikki Perjantaireseptit täältä.

Kilpailut

Uusimmat