Tee helpot esivalmistelut - keität pastan minuutissa
Ideas in Food -blogissa on esitelty tapa, jolla pastan saa kypsennettyä minuutissa. Saman kikan on kertonut nyt myös Huffington Post.
Blogipostauksessa Aki Kamozawa ja H. Alexander Talbot kertovat pohtineensa mitä tapahtuisi, jos kaksi pastan keittämisen kannalta olennaisilta osaa - eli lämpö ja neste, erotettaisiin. Niinpä he päättivät kokeilla tätä liottamalla pastaa ensin.
"Puolentoista tunnin jälkeen pasta, joka likosi kylmässä vedessä pussissa, oli muuttunut notkeaksi, mutta pysyi silti kasassa." he kirjoittavat blogissaan.
Tämän jälkeen he lisäsivät pastan kiehuvaan ja suolattuun veteen. 60 sekunnin jälkeen pasta oli kypsynyt juuri sopivasti "al denteksi".
Myös Food52-sivusto on kertonut samasta asiasta ja sen mukaan liotus onnistuu pussin sijasta myös laakeassa astiassa.
Jos siis olet kärsimätön, kannattaa pasta jättää likoamaan vaikka kauppareissun ajaksi ja kokeilla kypsyisikö se tällä tavalla tavallista nopeammin.
Lähde: Ideas in Food -blogi
Lue myös: Pitääkö "viiden sekunnin sääntö" paikkansa?