Hoikistutko hikoilemalla? Lue, millainen treeni on tehokkain painonpudotukseen
Tuntuuko treenisi tehottamalta, jos et hikoile kunnolla? Älä huoli, sillä hiki ei ole ainoa mittari hyvälle suoritukselle. Hikoilu ei myöskään ole suoraan verrattavissa kaloreiden kulutukseen, toisin kuin usein luullaan.
Ei kerro kulutuksesta
Treenin aikana hikoilu ei välttämättä suoraan kalorinkulutuksesta. Hikoilu ei myöskään ole aina merkki siitä, kuinka kovasti olet tehnyt töitä. Esimerkiksi kuumassa lämpötilassa suoritetut joogatunnit, kuten Bikramjooga tai hotjooga eivät kuluta välttämättä sen enempää kaloreita kuin huoneenlämmössä tehty harjoitus - harjoituksissa lämpötilan on tarkoitus lisätä liikkuvuutta.
Kalorinkulutuksessa tärkeämpää on kiinnittää huomiota treenin intensiteettiin ja kestoon: mitä pidempään kuntoilet, sitä enemmän kulutat luonnollisesti kaloreita. Samoin korkealla intensiteetillä tehdyt lyhyet treenit ovat tehokkaita kaloreiden poltossa, sillä ne käynnistävät kehon aineenvaihdunnan ja takaavat jälkipolton, jolloin keho kuluttaa kaloreita vielä tunteja treenin jälkeenkin.
Hikoilu on yksilöllistä
Hikoilu ei myöskään kerro välttämättä huonosta kunnosta: paljon liikkuvat ihmiset saattavat hikoilla herkemmin, sillä heidän kehonsa on tottunut hikoilemaan. Hikoilu on kehon tapa tasata ruumiinlämpöä, joka kohoaa treenatessa.
Jos mielessäsi on painon pudottaminen tai kiinteytyminen, ei siis kannata suoraan suunnata tunnille, jolla hikoilet eniten: kokeile sen sijaan treeniä, joka haastaa sinut intensiteetillään. Mitä tehokkaammin väsytät treenattavat lihaksesi, sitä tehokkaammin poltat rasvaa ja kiinteydyt.
Lue myös: Pilaatko vahingossa treenisi? Kuntoilusäännöt, jotka eivät pidäkään paikkansa
Lähde: Huffington Post