Mitä ravitsemusasiantuntijat syövät aamupalaksi? Nappaa 8 ohjetta talteen
Aamupalan syöminen pitää tutkitusti hoikkana. Välillä aamuisin on kuitenkin niin kiire, ettei päivän ensimmäiselle aterialle meinaa jäädä lainkaan aikaa tai ideat ovat muuten vaan lopussa.
Jos painostaan haluaa huolehtia, on aamupalalla olennainen osa.
- Erittäin suuri osa hoikista ihmisistä syö aamupalan, eikä jätä sitä väliin, mikä vahvistaa aamupalan tärkeyden, yhdysvaltalaistutkimuksessa mukana ollut tutkija Anna-Leena Vuorinen kertoo.
Ravitsemusasiantuntijat jakoivatkin omia vinkkejään aamupalan valmistamiseen. Ota talteen kahdeksan herkullista reseptiä:
Puuroa ja pähkinöitä sekä tuoreita hedelmiä (tai marjoja)
"Erityisen hyvä nälkäisiin aamuihin." - Dawn Jackson Blatner
Vihersmoothie
"Juon vihersmoothien aamulla, jos minulla on tideossa tuhdimpi illallinen tai on kuuma päivä", Dawn Jackson Blatner
Pesto-tofu-pinaatti-munakas
"Syön munakasta, kun minulla on hieman enemmän aikaa", Dawn Jackson Blatner
Täysjyväleipä, maapähkinävoita ja hedelmiä
"Helppo aamiainen kiireiseen pävään", Dawn Jackson Blatner
Munakokkelia tortillaletun tai pitaleivän välissä
"Munakokkeli, teelusikallinen oliiviöljyä ja täysjyvätortilla juustoraastella ja tomaattisalsalla höystettynä", Elizabeth M. Ward
Maapähkinä-banaani-smoothie
"Vähärasvaista maitoa ja kreikkalaista jogurttia, pakastettu banaani ja yksi-kaksi teelusikallista maapähkinävoita", Susan Mitchell
Raejuustoa ja hedelmiä tai marjoja
1 1/2 dl Raejuustoa 2%
1/2 dl pähkinöitä
majoja
Proteiinipannukakku
banaani
2 kananmunaa tai 4 valkuaista
1 tl maapähkinävoita
ripaus kanelia
ripaus vaniljasokeria
Sekoita aineet hyvin keskenään ja paista pannulla.
Lue myös: Helppo ja herkullinen lounas vaatii vain kaksi raaka-ainetta – löytyy jokaisesta jääkaapista
Lähde: Huffington Post