Vähemmän flunssaa, enemmän onnellisuutta - ikä tuo mukanaan myös hyviä asioita
Ensimmäisiä vanhenemisen merkkejä näkyy ja tuntuu 28 – 34-vuotiaana, kun iho ei olekaan enää niin kimmoisa tai kun railakkaasta illasta toipuminen kestää aina vain pidempään. 35-vuotiaana saattaa iholle jo tulla iän tuomia juonteita.
Ihmisen omat elintavat vaikuttavat ikääntymisprosessin nopeuteen, mutta ei kaikki – jos mikään – ikääntymisestä johtuvista kehon muutoksista ole pahoja tai stressaamisen arvoisia.
Migreenien määrä vähenee
Migreeneistä kärsivä tietää, millaista se on, kun päätä särkee, ei voi liikkua, oksettaa ja paras paikka olla on liikkumatta peiton alla pimeässä. Kun ikää tulee lisää, migreenit saattavat olla historiaa. Joidenkin neurologien mukaan migreeni puhkeaa yleensä noin 20 vuoden iässä ja migreeniriski alkaa vähetä 25 vuoden iässä.
Ruotsalaistutkimuksen mukaan migreeni hävisi 30 prosentilta 55-vuotiaita koehenkilöitä 12-vuotisen tutkimuksen aikana. 80 prosenttia niistä henkilöistä, jotka edelleen kärsivät migreeneistä, ilmoittivat kohtausten vähentyneen puolella.
Hiuksia ei tarvitse pestä niin usein
Erityisen hyviä uutisia tulee niille, joilla on helposti rasvoittuvat hiukset. Ikääntyessä päänahan öljyrauhaset kutistuvat, mikä tarkoittaa sitä, ettei päänahka rasvoitu niin helposti. Hiuksia ei siis tarvitse pestä niin usein. Joidenkin mielestä hiukset saattavat alkaa tuntua liian kuivilta, mutta tähän vaivaan löytyy erilaisia hiusöljyjä.
Flunssat vähenevät
Nuorempana saattoi tuntua siltä, että flunssa tarttuu heti, kun istuukin jonkun aivastelevan henkilö viereen. Yhdysvaltain keuhkoyhdistyksen mukaan aikuisilla on vuosittain keskimäärin 2 – 4 flunssaa, kun lapsilla niitä on 6 – 8 vuosittain. Yli 60-vuotiailla luku on noin yksi flunssa vuodessa.
Hampaat eivät ole niin herkät
Hampaiden herkkyys on yleistä 20-, 30- ja vielä 40-vuotiaillakin. Hampaista täytyy pitää hyvä huoli missä tahansa iässä, mutta ikääntyessä hampaiden hermot eivät ole enää niin herkät. Pitää muistaa kuitenkin säännölliset hammastarkastukset, on henkilö sitten missä iässä tahansa.
Onnellisuus kasvaa
Elämään kuuluvat sekä ylä- että alamäet. Vaikka tuntuu, että keho ei ole enää samassa iskussa kuin aiemmin, yleinen onnellisuus kasvaa. Kyselyiden perusteella nuoret aikuiset tuntuvat olevan onnellisia, mutta onnellisuus näyttää vähenevän ennen 50-vuotispäiviä. Tähän saattaa vaikuttaa työ- ja perhe-elämän stressaavat tilanteen. Tämän jälkeen onnellisuus kuitenkin kasvaa jälleen.
Lue myös: Testaa, miten vanha sydämesi on - monilla vanhempi kuin todellinen ikä
Lähde: Huffington Post