Kuva: Shutterstock

Foreca: Lämpöennätys paukkui, mutta nyt kylmenee rajusti - lumisateet yhä mahdollisia etelässäkin

06.05.2024 19:15 - Minttu Tikkanen / minttu.tikkanen@bauermedia.fi

Edellinen lämpöennätys oli huhtikuun lopulta.

Lauantai oli vuoden tähän asti lämpimin päivä, kun mittariin saatiin Helsingin Kumpulan havaintoasemalla jopa 22,3 astetta. Ennätys rikkoi näin aiemman tämän kevään lämpöennätyksen eli 20,8 astetta, joka mitattiin Mikkelissä ja Hyvinkäällä.

Helsingin lämpöennätyksen lisäksi lämmintä oli laajalti ympäri maata, sillä yhteensä jopa kahdeksalla havaintoasemalla lämpö kipusi 21 asteeseen.

Lämpöinen jakso ei välttämättä kuitenkaan kestä sen pidemmälle, sillä sääennusteissa näkyy jo viileämpää säätä. Forecan mukaan alkaneesta viikosta on tulossa vuodenaikaan nähden jopa erittäin kylmä.

Etelässäkin lämpötila tippuu päivisin alle kymmenen asteen, ja yöllä voidaan mennä pakkasen puolelle. Lumi- ja räntäsateetkin ovat siis edelleen mahdollisia. Idässä ja pohjoisessa saatetaan päivisinkin jäädä nollan tienoille tai jopa paikoin pakkaselle.

Viikon mittaan maan yli liikkuu suuriakin sadealeuita, jotka voivat tulla lumena ja räntänä etelää myöten. Ei ole siis Forecan mukaan lainkaan mahdotonta, että maa saadaan tänä keväänä vielä valkoiseksi.

Lue myös: Foreca: Vappu oli kirkkaasti lämpimin moniin vuosiin

Lue myös: Talvi oli kylmempi kuin yli vuosikymmeneen

Lähde: Foreca

Kilpailut

Uusimmat