Kuva: Shutterstock

Sähkön hinta kipuaa jälleen huomenna taivaisiin - erityisesti muutamana tuntina hinta pomppaa

07.05.2024 18:15 - Minttu Tikkanen / minttu.tikkanen@bauermedia.fi

Sähkön päiväkohtainen keskihinta ei ole pitkiin aikoihin ollut näin korkea.

Huomenna keskiviikkona sähkön hinta pomppaa taas reilusti keskimääräisestä hinnastaan.

Pörssisähkö on kalleimmillaan aamun aikana, jolloin klo 8 ja 9 välillä hinta voi nousta jopa 37 senttiin kilowattitunnilta. Hinta pysyttelee korkealla koko aamun ajan eli myös ennen ja jälkeen korkeinta hintapiikkiä. Sähkön hintaa seuraa muun muassa Pörssisähköä.fi-sivusto. 

Koko päivänäkään sähkö ei varsinaisen alas pääse laskemaan, sillä päivän keskihinta on huomenna sivuston mukaan 16,15 senttiä kilowattitunnilta. Se on esimerkiksi puolet enemmän kuin tänään maanantaina, kun keskihinta oli noin kahdeksan senttiä kilowattitunnilta.

Se on myös poikkeuksellinen määrä, sillä niin korkealle sähkön päiväkohtainen keskihinta ei ole hetkeen noussut viikoittain eikä edes kuukausittain. Muun muassa Helsingin Sanomien tietojen mukaan edellisen kerran päivän keskihinta on ollut korkeampi 9. helmikuuta, jolloin hinta nousi lähes 19 senttiin kilowattitunnilta.

Aiempaan verrattuna sähkön hinta on kuitenkin yleisestikin korkealla, sillä tässä toukokuussa sähkö on maksanut keskimäärin kahdeksan senttiä kilowattitunnilta, kun viime vuoden toukokuussa vastaava luku oli 3,3 senttiä kilowattitunnilta.

Yle puolestaan uutisoi, että sähkön korkean hinnan taustalla ovat poikkeuksellisen kylmät säät toukokuussa sekä Olkiluodon ydinvoimaloiden edelleen venyvät huollot.

Lue myös: Sähköyhtiö Helen päätyi erikoiseen ratkaisuun - jättää asiakkailta maksuja veloittamatta

Lue myös: Tuleeko alumiinivuoka pestä, jotta sen voi laittaa metallinkeräykseen? Asiantuntijalta selkeä ohje

Lähteet: Pörssisähköä, Helsingin Sanomat, Yle

Kilpailut

Uusimmat