Kuva: Fotolia

Maailman täydellisin iltapala? Suussasulavat avokado-lohileivät syntyvät 10 minuutissa

08.02.2017 20:45 - Senni Loikala

Herkuttelu sitruunaisilla avokado-lohileivillä on monista varmasti täydellinen päätös päivälle.

Kaipaatko uusia tuulia viikonlopun lounaille, brunssipöytään tai esimerkiksi täyttäväksi iltapalaksi? Gummerruksen uutuuskirjassa lukijat saatellaan sitruunaisten avokado-lohileipien saloihin helpolla reseptillä, jonka toteuttamiseen menee arviolta noin kymmenen minuuttia.

Jos tahdot herkutteluhetkestä astetta täyttävämmän, lisää aterian kylkeen uppomuna. Voit myös korvata kalan mozzarellalla tai lusikallisella ricottajuustoa.

Sitruunaiset avokado-lohileivät 

Tarvitset:

1 iso kypsä avokado

merisuolaa ja vastarouhittua mustapippuria

1/2 sitruunan mehu

2 tlk neitsytoliiviöljyä tai avokadoöljyä

25 g rucolaa

2 isoa viipaletta ruis- tai täysjyväleipää

125 g lämminsavustettua lohta

sitruunalohkoja tarjoiluun

Sitruunaiset avokado-lohileivät sopivat esimerkiksi lounaaksi tai tuhdiksi iltapalaksi. (kuva: Clare Winfield)

Ohjeet: 

1. Muhenna avokadon sisus ja lisää joukkoon suola ja puolet sitruunamehusta. Siirrä kulhoon. Lisää 1 tl öljyä ja reilusti mustapippuria. Sekoita hyvin. Pilko puolet rucolasta ja sekoita avokadon joukkoon.

2. Paahda leipäviipaleet ja nosta lautasille. Lusikoi leiville muhennettua avokadoa ja levitä päälle lämmintä savulohta. Sekoit lopun rucolan joukkoon jäljellä oleva öljy ja sitruunamehu ja mausta seos suolalla ja pippurilla. Tarjoa rucolanlehdet leipien kera yhdessä sitruunalohkojen kanssa.

(kuva: Gummerruksen verkkosivut)

Hyvä avokado - 40 herkullista ja terveellistä reseptiä. Lucy Jessop. Gummerus kustannus, 2017.

Lue myös: Herkullinen parsakaalipasta syntyy hetkessä - katso resepti ja video

Lue myös: Maistuisivatko kuorrutetut papuranskalaiset dipillä? Katso helppo resepti

Lue myös: Kesän kevyin herkkujäätelö syntyy yhdestä raaka-aineesta - katso helppo resepti

Kilpailut

Uusimmat