Maailman täydellisin iltapala? Suussasulavat avokado-lohileivät syntyvät 10 minuutissa
Kaipaatko uusia tuulia viikonlopun lounaille, brunssipöytään tai esimerkiksi täyttäväksi iltapalaksi? Gummerruksen uutuuskirjassa lukijat saatellaan sitruunaisten avokado-lohileipien saloihin helpolla reseptillä, jonka toteuttamiseen menee arviolta noin kymmenen minuuttia.
Jos tahdot herkutteluhetkestä astetta täyttävämmän, lisää aterian kylkeen uppomuna. Voit myös korvata kalan mozzarellalla tai lusikallisella ricottajuustoa.
Sitruunaiset avokado-lohileivät
Tarvitset:
1 iso kypsä avokado
merisuolaa ja vastarouhittua mustapippuria
1/2 sitruunan mehu
2 tlk neitsytoliiviöljyä tai avokadoöljyä
25 g rucolaa
2 isoa viipaletta ruis- tai täysjyväleipää
125 g lämminsavustettua lohta
sitruunalohkoja tarjoiluun
Ohjeet:
1. Muhenna avokadon sisus ja lisää joukkoon suola ja puolet sitruunamehusta. Siirrä kulhoon. Lisää 1 tl öljyä ja reilusti mustapippuria. Sekoita hyvin. Pilko puolet rucolasta ja sekoita avokadon joukkoon.
2. Paahda leipäviipaleet ja nosta lautasille. Lusikoi leiville muhennettua avokadoa ja levitä päälle lämmintä savulohta. Sekoit lopun rucolan joukkoon jäljellä oleva öljy ja sitruunamehu ja mausta seos suolalla ja pippurilla. Tarjoa rucolanlehdet leipien kera yhdessä sitruunalohkojen kanssa.
Hyvä avokado - 40 herkullista ja terveellistä reseptiä. Lucy Jessop. Gummerus kustannus, 2017.
Lue myös: Herkullinen parsakaalipasta syntyy hetkessä - katso resepti ja video
Lue myös: Maistuisivatko kuorrutetut papuranskalaiset dipillä? Katso helppo resepti
Lue myös: Kesän kevyin herkkujäätelö syntyy yhdestä raaka-aineesta - katso helppo resepti