Kuva: Fotolia

Tuo kevät keittiöön - herkullinen jogurttijäätelö syntyy jokaisen kotona

09.04.2017 08:15 - Karoliina Kotala

Lähestyvä kevät saa näkyä jo keittiönkin puolella ja aika onkin loihtia kesäisempiä herkkuja.

Moni uskoo, että itsevalmistetun jäätelön tekeminen kotona edellyttää kalliita jäätelökoneita tai erityisiä kokkaustaitoja. Totuus on kuitenkin se, että esimerkiksi raikas jogurttijäätelö syntyy melko yksinkertaisesti kotona sähkövatkaimen avulla. Tarjoile vaniljaisen maistuva jogurttijäätelö vaikkapa lettujen, hedelmien tai marjojen kera. 

Jogurttijäätelö 

2 rkl sokeria 

4 dl turkkilaista jogurttia 

3 tl vaniljasokeria 

1. Jäähdytä metallinen kulho pakastimessa hyvissä ajoin ennen jäätelön valmistamista. Kun kulho on kylmä, mittaa siihen kaikki ainekset. 

2. Vatkaa seosta sähkövatkaimella noin kaksi minuuttia ja siirrä seos astiassa pakastimeen odottamaan. 

3. Noin 20 minuutin päästä ota kulho pakastimesta ja vatkaa jälleen sähkövatkaimella noin minuutin ajan. Laita sen jälkeen kulho takaisin pakastimeen. 

4. Toista jälleen 20 minuutin jälkeen niin monta kertaa, kunnes seos alkaa jäätyä. Pakastusaika saa yhteensä olla noin reilut kaksi tuntia. Älä kuitenkaan pakasta jäätelö liian jäähän, vaan jogurttijäätelö saa olla hiukan notkeaa. 

5. Vatkaa vielä jäätelö juuri ennen kuin tarjoilet sen. Muista myös, että jogurttijäätelö sulaa melko nopeasti. 

Lue myös: Oletko jo kokeillut mokkapalojen kinuskista versiota? Testaa resepti ja ihastu

Kilpailut

Uusimmat