Älykkäimmät koirarodut listattiin - lue hurmaavat erityispiirteet

21.12.2013 15:15 - Katariina Näreaho

Kaikilta koirilta sitä löytyy, mutta osa roduista loistaa siinä muita enemmän - älykkyydessä nimittäin.

Yahoo! Shine kartoitti 122 eläinlääkintäalan ammattilaiselta, mitkä koirarodut ovat kaikkein älykkäimpiä. Tässä TOP 5:

1. Bordercollie

Bordercollie on paimenkoirarotu, joka on luonteeltaan hyvin ahkera, sosiaalinen ja omistajalleen nöyrä. Koiran keskittymiskyky on äärimmäisen hyvä, ja siitä onkin runsaasti hyötyä paimennustehtävissä. Energinen bordercollie kuitenkin pitkästyy helposti, jos sille ei tarjoa tarpeeksi aktiviteettejä. Rotu vaatii älyllisiä haasteita, joten pelkät kävelylenkit eivät riitä. Älykkäänä koirana bordercollie oppii helposti uusia asioita - myös niitä huonoja tapoja.

2. Saksanpaimenkoira

Saksanpaimenkoirat ovat suosittuja palvelustehtävissä. Se on peloton, mukautuva ja helposti koulutettava rotu, joka vaatii myös paljon aktiviteettejä. Omistajalleen uskollisella saksanpaimenkoiralla on luonnostaan vahtivietti, joten sitä käytetään usein vartiointi- ja suojelutehtävissä.

3. Villakoira

Älä anna ulkonäön pettää! Suloiset ja pörröiset puudelit ovat äärimmäisen älykkäitä ja nokkelia. Ne ovat aktiivisia ja oppivat asitat nopeasti. Siksi villakoiria käytetäänkin usein myös sirkuksessa. Villakoiran kanssa koiraurheiluharrastukset sujuvat kuin tanssi.

4. Australianpaimenkoira

Uskollinen australianpaimenkoira on nopea oppimaan, joten sille sopivat erilaiset palvelustehtävät ja nokkeluutta vaativat koiraurheilulajit. Rotu kiintyy omistajaansa suuresti. Se ei pelkää näyttää rakkauttaan, vaan nojaileekin usein omistajansa jalkaa vasten hellyyttä osoittaen. Australianpaimenkoira vaatii kuitenkin runsaasti älyä vaativia aktiviteettejä, eikä se sovi pelkäksi kotikoiraksi tai lenkkikaveriksi.

5. Kultainennoutaja

Lempeä kultainennouttaja on iloinen, ystävällinen ja aina valmis miellyttämään omistajaansa. Rodulta löytyy myös älyä ja se on helposti koulutettavissa. Koira pitäytyy usein omistajansa läheisyydessä, joten koulutettuna se on helppo pitää myös vapaana.

Lähde: Yahoo! Shine

Kilpailut

Uusimmat