Mikä juusto toimii minkäkin viinin kanssa? Katso lista toimivista makuyhdistelmistä
Syksy on täydellistä aikaa erilaisille illanistujaisille ja ystävätapaamisille, joiden aikana voi vaikkapa nautiskella hyvästä ruoasta ja juomasta. Erityisesti syksyn pimeneviin iltoihin sopivat viinit ja juustot.
Vaikka juusto- ja viini-illoista puhutaan paljon ja täydellisen juustolautasen kokoamiseen löytyy verkosta runsaasti ohjeita, eivät monet tiedä, minkälaiset juustot toimivat minkäkin juoman kanssa. Alta löydät muutamia Marie Claire -lehden listaamia erinomaisia viinin ja juuston yhdistelmiä, joita varsinkin vasta viinien makumaailmasta kiinnostuneiden on syytä kokeilla:
Cheddar ja tempranillo tai cabernet sauvignon
Cheddar-juusto sopii täydellisesti tanniinisten punaviinien kanssa. Esimerkiksi pullollinen tempranilloa tai cabernet sauvignonia toimii tämän hampurilaisistakin tutun juuston kanssa loistavasti.
Parmesaani ja rosé
Parmesaanijuuston ja kevyen roséviinin aromit ovat kuin luodut toisilleen. Tätä Italialaista, pitkään kypsytettyä kovaa juustoa löytyy monista lähimarketeistakin. Juustolla ryhditetään yleensä pasta-annoksia, joten jos viinikesteistä jää hieman juustoa yli, voit käyttää sen vaikka ruoan laittoon.
Manchego ja verdejo tai sauvignon blanc
Lampaan maidosta valmistettu espanjalainen juusto on täydellinen pari verdejolle tai sauvignon blanc -valkkarille. Manchegon pähkinäiset aromit ja pirskahtelevan valkoviinin maut täydentävät erinomaisesti toisiaan.
Gouda ja chardonnay
Hollantilainen puolikova juusto on nappivalinta chardonnay-lasillisen seuraksi. Suomalaiset ovat tottuneet nauttimaan aromikasta goudaa lähinnä leivän päällä, mutta tämä juusto sopii erinomaisesti juusto- ja viini-iltoihin.
Camebert ja chardonnay
Myös camebert sopii oivasti chardonnayn pariksi. Kermainen, ranskalaista alkuperää oleva valkohomejuusto voi olla monille tuntematon juustolaatu, mutta tämä herkku on ehdottomasti maistamisen arvoinen.
Brie ja riesling
Riesling-valoviini ja brie luovat herkullisen makuyhdistelmän. Ranskasta, Brien seudulta kotoisin oleva pehmeä ja aromikas juusto on lähellä monen juustofanin sydäntä.
Gorgonzola ja muscat
Makea jälkiruokaviini toimii erittäin hyvin tämän italialaisen sinihomejuuston kanssa. Juuston vahva maku ei kaikkia miellytä, mutta ne, jotka pitävät homejuuston aromeista, rakastuvat tähän ihanuuteen ikihyviksi - varsinkin, jos juuston seurana erehtyy nauttimaan lasin muscat-viiniä!
Lue lisää aiheesta: Täydellinen juustotarjotin kruunaa joulupöydän: Katso mitä tarjota ja minkä kanssa
Lähde: Marie Claire