Oletko kokeillut superruoka kvinoaa? Herkullinen resepti salaattiin
Kvinoa on eteläamerikasta peräisin oleva hiilihydraattipitoinen ruokakasvi. Kvinoa sisältää runsaasti proteiinia, jonka takia se on suosittu superruoka urheilijoiden keskuudessa. Lisäksi kvinoa on gluteeniton.
Ohessa resepti, jossa kvinoa yhdistetään valkosipuliin ja lehtikaaliin:
Valkosipulissa paistettua lehtikaalia quinoa salaatilla
Kuudelle hengelle
4,8 dl karpaloita
12 kuorimatonta valkosipulinkynttä
1 rkl oliiviöljyä
1/2 rkl chia-siemeniä sekoitettuna 1/4 kupilliseen veteen tai oliiviöljyyn
120 ml sitruunamehua
2 tl vaahterasiirappia
9,6 dl hienonnettua lehtikaalia
4,8 dl keitettyä quinoaa
1 pieni leikattu fenkoli
2,4 dl hienonnettua saksanpähkinöitä
1,4 dl kuutioitua punaista paprikaa
1,4 dl ohueksi viipaloitua punasipulia
1. Kuumenna uuni 180 asteeseen.
2. Laita pergamenttipaperi paistinpannun päälle. Lisää pannulle karpalot, laita päälle vähän oliiviöljyä, suolaa ja pippuria. Paista 20-25 minuuttia, kunnes karpalot ovat ryppyisiä. Anna seoksen jäähtyä.
3. Kuori ja pilko valkosipulit. Yhdistä chia-siemenet sekä vesi, ja jätä ne 10 minuutiksi likoamaan. Käyttäessäsi oliiviöljyä, jätä tämä kohta väliin.
4. Laita chia-siemensekoitus, valkosipulit, sitruunamehu, vaahterasiirappi, karpalot, suola ja pippuri samaan tölkkiin ja ravista hyvin. Kaada tölkin sisältö kaalin päälle ja sekoita.
Lähde: Food Rebublic