Perjantairesepti: Mehukas ja raikas appelsiini-sitruunakakku maistuu keväältä
Mehukas appelsiini-sitruunakakku
200 g voita
2 dl sokeria
3 kananmunaa
3,5 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
2 tl vaniliinisokeria
1 appelsiini
1 sitruuna
1. Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri keskenään. Lisää munat yksitellen ja jatka vatkaamista koko ajan.
2. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään. Lisää jauhoseos taikinaan käännellen lastalla.
3. Raasta koko appelsiininkuori ja puolet sitruunankuoresta. Purista appelsiininmehu taikinaan. Lisää myös sitruunanmehua 2 teelusikallista.
4. Kumoa kakku voideltuun ja korppujauhotettuun irtopohjavuokaan. Paista kakkua 175 asteessa noin 45-55 minuuttia. Kokeile kakun kypsyyttä tikulla keskeltä. Kun tikkuun ei jää taikinaa, kakku on valmis.
5. Viimeistele jäähtynyt kakku tomusokerihunnulla.
Kilpailut
Uusimmat
"Valvonnalle on tarvetta" - poliisin tehovalvonnassa kävi ilmi lukuisia puutteita liikenneturvallisuudessa
UMK-artistien esiintymisasut paljastettu - nämä tyylit valloittavat tänään lavan
Katie Holmes yhdisti asuunsa neljä eri väriä - lopputuloksena tyylikäs kokonaisuus
UMK julkisti väliaikaesityksen yllätysartistit - esittävät uuden version takavuosien jättihitistä
Kotivara, joka on yksi tärkeimmistä, puuttuu monelta suomalaiselta
Näytä lisää