Taivaalliset piiraat syntyvät itsetehdystä lehtitaikinasta - ohessa resepti

19.10.2013 19:15 - Heli Thoren

Lehtitaikina sopii moneen piiraaseen - niin makeaan kuin suolaiseen.

Lehtitaikina

noin 700 g valmista taikinaa


5 dl jauhoja + 2 rkl jauhoa

1 tl suolaa

250 g kylmää voita

1 rkl sitruunamehua

1,5 dl jääkylmää vettä


1. Mitaa kulhoon 5 dl jauhoja sekä suola. Leikka 50 g voita pieniksi kuutioiksi ja nypi jauhojen sekaan.

2. Sekoita keskenään sitruunamehu ja vesi ja lisää taikinaan. Sekoita ja vaivaa tasaiseksi. Peitä kulho kelmulla ja pane 20-30 minuutiksi jääkaappiin.

3. Anna lopun voin pehmetä huoneenlämmössä 10 minuuttia. Nosta voi jauhotetulle pöydälle, sirottele päälle 2 rkl jauhoja, muotoile noin 1 cm paksuksi neliöksi ja pane jääkaappiin.

4. Kauli taikina jauhotetulla pöydällä kaksi kertaa suuremmaksi neliöksi kuin voipala ja nosta jääkaapista otettu voi taikinaneliön keskelle.

5. Käännä neliön kulmat keskelle voin päälle kuin kirjekuoreksi ja painele ilma välistä pois.

6. Kauli varoe, jotta voi ei pursua ulos, noin 1,5 cm paksuksi suorakulmioksi. Käännä suorakulmion vastakkaiset sivut taikinan päälle niin että toinen taite on leveämpi.

7. Taita taikina keskeltä kahtia, eli käännä taikinan toinen puoli toisen päälle.

8. Kierrä taikinaa edessäsi 90 astetta, kauli uudestaan 1-1,5 cm paksuksi suorakulmioksi, käännä reunat kummaltakin puolelta keskeltä yhteen ja sitten vielä kerran puoliksi.

9. Kääri taikina kelmuun ja pane 30 minuutiksi jääkaappiin. Toista kohdissa 6-8 kuvattu kauliminen vielä 3 kertaa.

Ohje on Ihanimmat piirakat -kirjasta, Moreeni

Kilpailut

Uusimmat