Valmista proteiinipitoiset välipalapatukat itse - katso helppo resepti
Proteiinipitoisia aamu- ja välipalareseptejä ei voi koskaan olla liikaa. Valmista itsellesi terveellinen vaihtoehto kaupan valmispatukoiden sijalle Pop Sugar -sivuston helpon ja herkullisen reseptin avulla.
Proteiinipatukoissa on vain 5,5 grammaa sokeria, mutta kuitua ja proteiinia sen sijaan löytyy: yhdestä annoksesta saat proteiinia 17 grammaa ja kuitua 8,4 grammaa. Kaiken lisäksi patukat voi valmistaa helposti myös gluteenittomiksi.
Ainesosat:
2,5 dl mantelivoita
1 dl vaniljan makuista proteiinijauhetta
1 dl vaahterasiirappia
2 kananmunaa
2,5 dl gluteenittomia puurohiutaleita
1 dl kookoshiutaleita
1 tl ruokasoodaa
Valmistaminen:
1. Säädä uuni 175 asteeseen. Voitele matala uunivuoka valmiiksi.
2. Sekoita mantelivoi, proteiinijauhe ja vaahterasiirappi keskenään. Lisää lopuksi kananmunat.
3. Sekoita joukkoon puuro- ja kookoshiutaleet sekä ruokasooda.
4. Levitä seos vuokaan.
5. Anna taikinan paistua 12 minuutin ajan tai kunnes se saa kauniin ruskean pinnan.
6. Anna taikinalevyn jäähtyä ja leikkaa haluamasi kokoisiksi paloiksi. Säilö patukat ilmatiiviiseen astiaan.
Lue myös: Kaikki hyöty irti proteiinista - korjaa syömistottumuksesi ja saat parempia tuloksia
Lähde: Pop Sugar