Yllättävällä kikalla onnistut varmasti: Näin paistat täydellisen rapeaa pekonia

23.04.2014 11:45 - Karoliina Kotala

Herkullinen aamiainen pitää monella sisällään rapean pekonin. Yllättävällä kikalla onnistut pekonin paistossa täydellisesti.

Parhaimmillaan pekoni on maukasta ja rapeaa. Salainen aineosa paistamisessa onkin yllättäen vesi. Muista siis seuraavan kerran, kun paistat pekonia:

1. Aseta raa'at pekonisiivut tulikuumalle pannulle. Älä kuitenkaan laita kerralla liikaa lihaa pannulle, vaan jätä siivuille tilaa.

2. Kaada paistinpannulle vettä niin, että pekonisiivut peittyvät. Vesi pitää paistolämmön melko mietona ja sitoo kosteuttaa lihaan.

3. Kun vesi alkaa kiehua, käännä levyn lämpö miedommaksi, keskilämmölle. Hiljalleen vesi saa haihtua pois.

4. Kun vesi on kokonaan haihtunut käännä levyn lämpö miedolle ja kypsytä, kunnes liha on tummunut ja rapean kypsää.

Lopputuloksena saat rapean, mutta maukkaan lihaisan pekonin, joka ei ole sitkas.

Lisää maukkaita reseptejä löydät täältä.

Lähde: The Huffington Post

Kilpailut

Uusimmat