Uusi tutkimus osoittaa: Riitelevät pariskunnat ovat onnellisempia
Kun näemme pariskunnan riitelemässä, oletamme heti pahinta: heillä on suhteessaan suuria ongelmia, jotka johtavat eroon. Mitä emme kuitenkaan huomaa, on se, kuinka hiljainen pariskunta kulmapöydässä todennäköisesti eroaa ennen äänekkäästi riitelevää pariskuntaa.
On todettu, että 44 prosenttia naimisissa olevista uskovat, että useammin kuin kerran viikossa riiteleminen auttaa pitämään suhteen keskeisen kommunikaation kunnossa.
- Tutkimukset osoittavat, että kommunikaation puute on ensimmäinen syy sille, että pariskunnat eroavat, kertoo Deb Dutilh Huffington Postin tekemässä artikkelissa. Vaikka riitely on äänekästä, karua ja joskus onnetonta, on se silti merkki kommunikaatiosta.
Riitely on rakkautta
Riitely on yksi kommunikaation muodoista, ja vaikka se olisikin karua, se kertoo pariskunnan yrittävän selvittää jotain keskenään. Se on äänekäs, epämukava tapa sanoa: "Rakastan sinua kaikesta huolimatta, ja haluan saada tämän toimimaan".
Vaikka se voi olla vaikeaa nähdä, kun olet keskellä ilmiriitaa, ilta ilman keskustelua on huomattavasti pahempi: Parisuhde kuolee siinä vaiheessa, kun kumpikaan osapuoli ei tee enää töitä sen ylläpitämiseksi. Hiljaisuus on se, joka tappaa suhteen.
Riitely merkki kiihkeydestä
Välinpitämättömyys on yhtä kuin suhteen kuolema. Siinä vaiheessa, kun et välitä tarpeeksi riidelläksesi, et välitä tarpeeksi suhteessa pysymisestä. Riitely - aiheellinen tai aiheeton - on välinpitämättömyyden vastakohta.
Kun pariskunnalla on kiihkeyttä ja intohimoa riidellä, heillä on myös intohimoa keskittyä parisuhteensa jatkumiseen.
Riitely vaatii kaksi
Riitely vaatii aina kaksi osapuolta, jotka ovat valmiita puolustamaan omia mielipiteitään, sekä arvojaan.
Tämä on hyvä merkki siksi, että se tarkoittaa suhteessa olevan kaksi tasa-arvoista persoonaa: kaksi toisistaan poikkeavaa voimaa, jotka uskovat voittavansa. Vaikka osapuolet saattavat sanoa asioita, jotka loukkaavat ja joita he katuvat, he sentään antautuvat riidalle.
Kun pariskunta ei riitele, se tarkoittaa yleensä sitä, että toinen osapuoli on enemmän dominoiva, eikä anna heikommalle osapuolelle mahdollisuutta vastustaa itseään. Dominoiva osapuoli on kuin tyranni, joka ei usko sananvapauteen. Hän ei suostu riitelemään, sillä hän ei näe kumppaniaan uhkaamisen arvoisena.
Omat kiinnostuksen kohteet hyvästä
Riiteleminen tarkoittaa tiivistetysti sitä, että te uskotte johonkin. Jos pariskunnalla ei ole minkäänlaista syytä riidellä, heillä ei ole mitään ajatusta, minkä takana he seisoisivat.
Riidat ovat niitä, jotka auttavat pariskuntia päättämään, mikä on heille kaikista tärkeintä ja mistä he ovat valmiita luopumaan. Se on kumppanin kanssa keino laittaa asiat tärkeysjärjestykseen, ja asettaa yhdessä rajoja.
Kuinka voit koskaan tietää mikä on kumppanillesi tärkeää, jos et ole koskaan nähnyt häntä taistelemassa puoltamansa asian puolesta?
Riitely johtaa erilaiseen tapaan ajatella
Riitely voi vaikuttaa lapselliselta ja umpimähkäiseltä, mutta se on tehokasta. Ainoastaan silloin, kun olet sanonut asioita joita et tarkoita ja kokenut kumppanisi raivon, pystyt ymmärtämään hänestä täysin toisenlaisen puolen.
Joskus suhde tarvitsee vain muutaman vakavan sanan, jotta molemmat ymmärtävät tilanteen vakavuuden. Joskus muutaman kyyneleen vuodattaminen on ainoa keino ympäristön puhdistamiseen.
Välienselvittely on aina tärkeämpää kuin riitely
Sodan kaltaisen riidan pitäisi aina päättyä rauhaan. Useille pariskunnille rauha tulee päätähuimaavasta sovintoseksistä. Se on sovinnon muoto, joka tulee parisuhteen seuraavalle tasolle johtavan riidan jälkeen.
Jokainen riita on askel vakaampaa suhdetta kohden. Jokainen hävitty ja voitettu erä on yksi taso lisää parisuhteen syvyyteen.
Lue myös: Haluatko kestävän suhteen? Luovu kuudesta tavasta
Lähde: Elite Daily