Alkoholi vääristää aisteja enemmän kuin tiesimmekään
Kun kävelee yön pikkutunneilla baarista kotiin, voi nakkikioskilta leijailevat tuoksut tuntua vastustamattomilta. Indianan yliopiston tekemän tutkimuksen mukaan alkoholilla todella on vaikutuksia hajuaistiimme, minkä vuoksi tartumme humalassa tai krapulassa tavallista herkemmin rasvaisiin herkkuihin.
Tutkimuksen mukaan humalassa "mättösyöminen" voi olla seurausta siitä, että alkoholi saa ruoat tuoksumaan huomattavasti paremmalta, kuin jos olisimme selvinpäin.
"Tutkimuksestamme selvisi, että alkoholille itsensä altistaminen voi lisätä aivojen herkkyyttä ulkoapäin tuleville vihjeille ruoasta, kuten tuoksuille, ja tuloksena on suurempi ruoankulutus", kirjoittavat tutkijat.
Näin ollen humalassa tuhtia syömistä ei voi estää kuin kovalla itsekurilla - tai pysymällä selvinpäin.
Lue myös: Ammatit, joissa juodaan eniten - katso, onko omasi mukana
Lähde: Grup Street