Kaikki artikkelit

Kun juttunne alkaa vakavoitua, deitiltä voi olla vaikea saada vastauksia viesteihin tai treffipyyntöihin.
Osa saattaa esimerkiksi uskoa pystyvänsä "korjaamaan" sitoutumiskammosta kärsivän.
Sitoutumiskammoinen saattaa alitajuisesti etsiä deittikumppanista juuri niitä piirteitä, joita ei sietäisi seurustelukumppanissaan vakavassa parisuhteessa.
Jos kumppanisi on haluton esittelemään sinut ystävilleen ja perheelleen on mahdollista, että hän kärsii sitoutumiskammosta.
Yksi hälytysmerkeistä on se, että tapailusuhteet tuntuvat kariutuvan aina sen tietyn ja saman pisteen jälkeen.
Sitoutumiskammolle on useita syitä. Esimerkiksi neitsyttä on vaikea miellyttää ja härkä haluaa nauttia nuoruudestaan mahdollisimman pitkään.
Asiantuntijat kertovat, että sitoutumiskammo alkaa muodostua jo varhaisessa iässä. Kaikki saa alkunsa vanhemman ja lapsen välisestä kiintymyssuhteesta.
Yhteisen tulevaisuuden suunnitteleminen voi ahdistaa sitoutumiskammoista.
Joillain miehillä on tuplamäärä arginiinivasopressiini-reseptori- eli AVPR1A-geeniä, joka vaikuttaa sitoutumishalukkuuteen negatiivisesti.
On monia syitä miksi mies ei välttämättä halua sitoutua vakavampaan suhteeseen, mutta yksi näistä voi olla hänen taloudellinen tilanteensa - tai vaihtoehtoisesti sinun rahatilanteesi.
Moni tahtoo nauttia elämästään villinä ja vapaana mahdollisimman pitkään. Tällaisiin kuvioihin ei vakituinen seurustelukumppani mahdu.