Mokasin hääpukuni kanssa – älä tee samoja virheitä kuin minä!

12.03.2019 08:30 - Emilia Liinpää

Unohdetaan skumpat, kyynelten siivittämät ”TÄSSÄ SE ON!” -huudahdukset ja liikkeen omistajien vouhotukset, jossa sinä olet keskipiste. Korvataan ne pakokauhulla, itseinholla, ”VÄISTÄKÄÄ!” -huudoilla ja analyyttisilla Powerpoint-esityksillä. Todellisuus hääpuvun hankinnasta iski vasten kasvoja, kuin ihonväriset spandex-sukkahousut konsanaan.

Hääpukutilanteeni on tällä hetkellä erittäin monimutkainen, mutta yritän selittää sen pähkinänkuoressa: Kävin kuudessa liikkeessä, mikään puvuista ei toiminut. Seitsemännestä liikkeestä löysin yläosan joka teki minuun vaikutuksen. Siihen vaan pitäisi teettää vielä helma. Tilasin yläosan siltä istumalta ja ajattelin että homma plakkarissa. Kuitenkin eräs toinen puku (monen sadan kilometrin päässä sovitettu) alkoi kummittelemaan mielessäni ja loppujen lopuksi tilasin senkin, muistamatta tarkalleen miltä se näytti. Olen nyt 1,5 puvun omistaja, joista toinen on helmaton, eikä lainkaan sellainen kuin sovittaessa ja toinen saapuu vasta toukokuun alussa, eli hetki ennen lähtöämme Italiaan. Niin sanotusti lirissä ollaan! Tästä oppineena kerron muutaman matkan varrelta napatun vinkin tuleville pukujen etsijöille:

1. Lopeta sen Instagramin selaaminen, kun puku on valittu

Itse jatkoin silti ihanien pukujen selaamista, vaikka sellainen oli jo tavallaan löytynyt. Tämä johti toisen puvun ostamiseen. Jopa näiden kahden ostamisen jälkeenkin olen vielä jatkanut unelmapuvun metsästystä. GIRL LOPETA JO! Poista kaikki pukuseurannat ja Pinterest-taulut.

(kuva: Shutterstock)

2. Jos haluat pudottaa reilusti painoa, aloita se tarpeeksi ajoissa – ennen pukujen sovittelua

Jepulis. Eli ei kannata aloittaa painonpudotusta sovitteluiden aikaan ja soperella liikkeiden omistajille, että ”Tosiaan olen tässä pudottamassa vielä paljon painoa”. Ensinnäkään kukaan heistä ei usko sinua, hymyilevät vaan nätisti ja mumisevat jostain tsempeistä, kas kun eivät taputa vielä päälaelle. Ne puvut, joista unelmoit, eivät valitettavasti mahdu päällesi, ellei kyseessä ole pluskoon mekko. Sovituskoot ovat melko pieniä ja monta pukua meni itseltäni ohi, sillä en päässyt niitä sovittamaan.

(kuva: Shutterstock)

3. Ota kuva puvusta, vaikka väkisin!

En ole koskaan ymmärtänyt tätä sääntöä, miksi puvuista ei siis saa ottaa kuvia? Jotkut sanovat, että siksi, koska muuten joku voi teettää tai yrittää löytää nettikaupasta kopion kyseisen kuvan perusteella. Eikö noin voi tehdä ihan puvun yleistenkin kuvien kautta jotka löytyvät valmistajan/liikkeen nettisivuilta? Eri pukujen vertailu kuvien kautta on todella tärkeää, jos kandidaatteja on useampi. Aina ei ole mahdollista nimittäin juosta liikkeessä sovittamassa pukua yhä uudelleen ja uudelleen. Jos olisin saanut ottaa kuvan, en välttämättä olisi tämän pukusotkun keskellä..

4. Älä photoshoppaa itseäsi hääpukujen kuviin

No niin. Koska olin jossain vaiheessa niin sekaisin puvuista, pakotin jopa työkaverini katsomaan läpi Powerpoint-esityksen, jossa olin photoshopannut itseni erilaisiin pukuihin (kyllä, se näytti pahalta). Kuvamuokkaukset eivät kuitenkaan sattuneesta syystä kuvasta mitenkään omaa olomuotoa tai sitä miltä puvut oikeasti näyttävät päälläsi. Se on ehkä hauskaa hupia sivustakatsojille, mutta sekoittaa päätäsi vielä lisää!

 5. Vaadi palvelua - laitat mahdollisesti isoja summia pukuun

Suurimmassa osassa liikkeistä oli hyvä palvelu, mutta eräs liike oli aivan käsittämätön. Tuli tunne, että ei ole arvostettu asiakas, jonka rahoja kaivattaisiin. Yleensä puvun sovittaminen pitäisi olla ihana tapahtuma. Henkilökunta huutaa ahtaassa sovitustilassa aggressiivisesti ”VÄISTÄKÄÄ, POIS ALTA!” kun yrität tehdä isoa päätöstä peilin edessä, luultavasti vielä isolla rahalla. Kaasojen määrästä valitettiin, lastenvaunuista valitettiin, onneksi sentään juuri se minua palvellut henkilö oli ihana. Omistaja ja muu henkilökunta oli melkoista sakkia. Paha maku jäi.

6. Älä jätä puvun etsintää viimetinkaan

Kaikkihan tästä puhuvat, mutta se on sääntö numero yksi. En olisi itsekään jättänyt, ellen olisi ajatellut ”vielä vähän lykkään, niin kerkeän pudottamaan painoa”. Enkä tuolloin edes kerennyt. Pukujen tilausaika on se 4-6 kk, näin se vaan menee. Jossain paikoissa voi maksaa vähän extraa ja saada puvun nopeammin, mutta tämä riippuu täysin valmistajasta. Aloita NYT!

7. Pidä mukana makutuomari – aina

Älä ole kuin minä ja juoksentele eri liikkeissä yksiksesi. Pidä aina joku makutuomari mukana, joka ei ole kukaan liikkeestä. Parasta olisi, jos makutuomari olisi mukana ensimmäisestä viimeiseen sovitukseen, niin hänellä olisi vertailupohjaa. Jos et saa makutuomaria mukaan, niin ainakin ne kuuluisat kuvat otat.

Ei kai tässä muuta, kolme kuukautta aikaa häihin, siitä sitten omia pukusotkuja selvittelemään! Mikään kuvissa olevistahan se ei ole ;)

Tsemppiä viikkoon kaikille <3

- E

Seuraa blogia Bloglovin'issa ja Instassa!

Lue myös:

 Luuydinleipävirhe ja Tallinnan ”salainen helmi” – miksi en tiennyt siitä aiemmin!?

- 6 kiloa kuudessa viikossa, vessapaperirullajuhlat ovat vihdoin takanapäin!

Neljä hääkakkua ja yksin alttarille – 6 yksityiskohtaa häistämme Italiassa

Määmatka ja vakoojatason salakuljetus

Kihlaus Italiassa ja Laura Voutilaisen enkelikuoro

Kommentoi