Kuva: Shutterstock

Masennusta sairastava nainen kertoo ystäviensä uskomattomasta teosta: "He ottivat todellisen riskin"

16.06.2018 12:15 - Rea Tallgren / rea.tallgren@bauermedia.fi

Sheila O’Malley kertoo koskettavasta tapahtumaketjusta nettikirjoituksessaan.

Amerikkalainen Sheila O’Malley masentui vakavasti menetettyään isänsä. Nainen kertoo tuoreessa Twitter-kirjoituksessaan voineensa niin huonosti, että kun hän muutti uuteen asuntoon, ei hän saanut tavaroitaan purettua. 

"Muuttolaatikot seisoivat koskemattomina kuukausia. Siis kuukausia!", hän avaa tilannettaan. 

Sitten O'Malley kertoo jotain yllättävää: hänen hyvä ystävänsä David oli järjestänyt hänelle yllätyksen. David on yksi naisen vanhimmista ystävistä, ja huomatessaan kuinka kovilla O'Malley oli, hän oli sopinut tämän selän takana kymmenen O'Malleyn muun ystävän kanssa illasta, jolloin he vain ilmestyisivät naisen luokse ja purkaisivat tämän tavarat. 

"Yhtenä iltana David laittoi minulle viestin ja kysyi, voisiko hän tulla piipahtamaan. Yhtäkkiä oven takana olikin hänen kanssaan monta muutakin ystävääni, jotka vain ilmoittivat, että he tulivat nyt auttamaan minua."

O'Malley kertoo ystäviensä ilmestyneensä taloon kuin pyörremyrsky, vaikka naista itseään hävetti asunnon sotkuisuus ja hän yrittikin aluksi estellä heitä tulemasta sisään. Ystävät eivät ottaneet estelyjä kuuleviin korviinsakaan ja laittoivatkin tosissaan tuulemaan.

"Ihana muisto jää"

Vain muutaman tunnin kuluttua O'Mallyn koti vihdoinkin näytti kodilta.  Huonekaluja oli kasattu, osa oli siivonnut ja tiskannut, osa kiinnittänyt tauluja seiniin ja osa purkanut muuttolaatikoita ja esimerkiksi lajitellut kaikki O'Malleyn vaatteet kaappiin. 

Sen jälkeen ystävät tilasivat pizzaa ja nauttivat viiniä. Innostui yksi heistä myös esittämään musiikkia muuttolaatikosta löytämänsä jouluvalot päälleen ripustettuna.

"Ennen kaikkea, asuntoon liittyi nyt myös ihana muisto, joka teki siitä lopullisesti kodin", O'Mally kuvailikin tuntemuksiaan illasta. 

O'Malley sanoo, että varsinkin hänen ystävänsä David otti todella suuren riskin, sillä nainen olisi voinut loukkaantua siitä, että hänen takanaan on suunniteltu vaikka mitä, ja että hänen ongelmiensa laajuus selvisi viimeistään hänen asuntonsa nähtyään kaikille ystäville. Silti hän sanoo arvostavansa Davidin tekoa. 

"Hän oli valmis ottamaan riskin suuttumisestani, koska halusi niin paljon auttaa minua."

O'Malleyn mukaan tarinan opetus on se, että aina ei kannata odottaa ystävän pyytävän apua - eikä välttämättä edes tunnustavan sitä kaipaavansa. Joskus on tärkeintä vaan ilmestyä paikalle pyytämättä ja auttaa. 

Lue myös: Mitä lauseita ei koskaan tulisi sanoa mielenterveysongelmista kärsivälle?

Lue myös: Tuore äiti jakoi pysäyttävän kuvan: "Tältä näyttää synnytyksen jälkeinen masennus"

Lähde: Bored Panda

Kilpailut

Uusimmat