Kuva: AOP

Liikenne Helsingin keskustassa seisahtui - Elokapinan mielenosoitus voi kestää vielä hyvän tovin

07.06.2024 16:15 - Minttu Tikkanen / minttu.tikkanen@bauermedia.fi

Mielenosoituksia järjestetään kesäkuussa vielä useita muitakin.

Ympäristöliike Elokapina on mielenosoituksellaan pysäyttänyt liikenteen Helsingin Pohjoisesplanadilla.

Kyse on laajasta mielenilmauksesta, sillä Poliisin mukaan paikalla on jopa tuhat henkilöä. Elokapina itse on tiedottanut odottavansa paikalle päivän mittaan 2000 mielenosoittajaa.

Poliisi kehottaa varaamaan keskustassa liikkumiseen nyt erityisen paljon aikaa, sillä mielenosoitus aiheuttaa ydinkeskustan alueella merkittävää haittaa liikkumiselle. Elokapinan sivuilla kerrotaan, että mielenosoitus tulee kestämään perjantai-iltaan saakka. Kulkueet lähtivät liikkeelle klo 14.30 ja ovat nyt saapuneet Pohjoisesplanadille.

Liikkeen sivuilla kerrotaan, että Elokapina tulee järjestämään kesäkuun aikana useita muitakin mielenilmauksia keskeisten liikenneyhteyksien varrella. 

Elokapina osoittaa mieltä luontokadon ja ilmastonmuutoksen pysäyttämiseksi. Tämänkertaisilla mielenosoituksilla halutaan erityisesti painostaa hallitusta luopumaan ympäristölle ja ilmastolle haitallisista tuista.

Viikonloppuna liikenne voi ruuhkautua muutoinkin, sillä yhtä aikaa Helsingin liikenteeseen vaikuttavat myös massiiviset yleisötapahtumat, Metallican keikat sekä tällä viikolla alkanut metroradan katkaisu Rautatientorin pysäkin kohdalta. 

Lue myös: Varaudu poikkeuksiin viikonlopun liikenteessä - yleisötapahtuma sekoittaa Helsingin

Lue myös: Julkisen liikenteen valtavat poikkeusjärjestelyt alkavat tänään - varaudu näihin

Lue myös: Elokapina suunnittelee kesäkuulle mielenilmausten sarjaa

Lähteet: Poliisi, Elokapina

Kilpailut

Uusimmat