Kuva: Tapio Auvinen

Emmi Nuorgamin nuoruuden rasistiset tekstit kaivettiin uudelleen esiin - pyytää julkisesti anteeksi

03.07.2024 22:15 - Minttu Tikkanen / minttu.tikkanen@bauermedia.fi

Nuorgam on pahoitellut asiaa sosiaalisessa mediassa.

Vaikuttajana tunnetun Emmi Nuorgamin vanhasta blogista ovat nousseet viime päivinä esiin vuosia vanhat tekstit, joita voidaan pitää avoimen rasistisina.

Aiheesta uutisoivat useat mediat kuten Yle, Iltalehti ja Ilta-Sanomat. Nuorgam on myöntänyt kirjoittaneensa vuosilta 2008 ja 2009 peräisin olevat rasistiset tekstit itse ja kantavansa täyden vastuun kirjoittamastaan. Hän pahoittelee asiaa julkisesti omalla Instagram-tilillään.

Nuorgam myös kertoo, ettei hänen ajatusmaailmansa ole enää vuosiin vastannut tuolloisia kirjoituksia. Hän pitää kirjoituksia nykytiedolla rasistisina ja kertoo katuvansa sekä häpeävänsä niitä. 

- Häpeän syvästi näitä kirjoituksia eivätkä ne ole edustaneet ajatteluani enää vuosiin. Mikään ei oikeuta tekstejä ja haluan pyytää niitä anteeksi. Ajattelen, että ne ovat olleet hyvin epävarman ja kadoksissa olleen ihmisen tuotoksia. En ole tuolloin ymmärtänyt yhteiskunnan rakenteita tai sanojen ja kielenkäytön voimaa yhteiskunnallisten asenteiden muodostumisessa. Nyt ymmärrän kirjoitusteni olleen rasistisia sekä moniin eri vähemmistöihin vihamielisesti ja halveksuen suhtautuvia, Nuorgam kirjoittaa tuoreessa julkaisussaan.

Jos julkaisu ei näy, pääset katsomaan sen alta

Kuvakaappauksia Nuorgamin kirjoituksista on julkaistu asiattomista julkaisustaan tunnetussa Ylilauta-palvelussa. Nuorgam itse kommentoi Ylelle uskovansa, että vanhojen tekstien levittäminen on yritys hiljentää hänet ja vaikuttaa hänen työmahdollisuuksiinsa, sillä hän tekee nykyään töitä vaikuttajana. 

– Uskon tämän olevan jälleen yksi uusi yritys hiljentää minut. Olen nähnyt keskustelut, joissa on suunniteltu yhteydenottoja yhteistyökumppaneihini. Näiden tavoitteena on selvästi ollut se, että työni loppuisivat, Nuorgam sanoo Ylelle.

Lue myös: Ylen avoimen rasistisena pidetylle uutuussarjalle raivostuttiin: "Ei minun verorahoillani!"

Lähteet: Yle

Kilpailut

Uusimmat