Kuva: Shuttersrock

Heinäkuun liikenteessä näkyy yleensä negatiivinen piikki - Poliisi tehostaa valvontaa

17.07.2024 20:15 - Minttu Tikkanen / minttu.tikkanen@bauermedia.fi

Heinäkuussa onnettomuuksia sattuu eniten.

Heinäkuu näyttäytyy tieliikenteessä tavanomaisesti muita synkempänä kuukautena, sillä juuri heinäkuussa rattijuopumusonnettomuuksia tapahtuu kuukausista selvästi eniten. Toisaalta myös selvien kuljettajien onnettomuuksia ajoittuu eniten juuri heinäkuulle.

Heinäkuu ei erotu muista kuukausista vain himppua, vaan räikeästi. Esimerkiksi kesäkuukausien ulkopuolella rattijuopumusrikoksia paljastettiin esimerkiksi Länsi-Uudenmaan alueella viime vuonna alle sata kuukaudessa, kun taas heinäkuun aikana 150. Tämä vuosi näyttää jatkavan samalla linjalla.

– Sama trendi vaikuttaa jatkuvan myös tänä vuonna. Kuluvan heinäkuun aikana rattijuopumusrikoksia on paljastunut tähän mennessä noin 80 kappaletta, joista vajaa puolet on ollut törkeitä rattijuopumusrikoksia, toteaa Isoaho.

Vaikka heinäkuussa onnettomuuksia sattuu eniten niin päihtyneille kuin selvillekin kuljettajille, on päihteiden rooli onnettomuustilastoissa silti edelleen karu. Tutkintalautakuntien vuonna 2022 tutkimissa, kuolemaan johtaneissa moottoriajoneuvo-onnettomuuksissa jopa 42% kuljettajista ajoi kolarin jonkin tai joidenkin päihteiden vaikutuksen alla.

Poliisi kuitenkin reagoi heinäkuussa heikentyvään tilanteeseen liikenteessä ja suorittaa tehostettua valvontaa muun muassa puhalluttamalla kuljettajia niin teillä kuin vesillä.

Lue myös: Väylävirasto tahtoo alentaa liikenteen nopeusrajoituksia - toinen taho ei tätä niele

Lue myös: Kiinnitätkö koirasi oikein autossa? Huolimattomuus voi johtaa vaaratilanteeseen

Lähde: Poliisi

Kilpailut

Uusimmat