Kuva: Shutterstock

Poliisi huolestui nuorten toiminnasta: "Voi täyttää rikoksen tunnusmerkistön"

03.09.2024 17:15 - Reija Saarinen / reija.saarinen@bauermedia.fi

Tapauksia on sattunut esimerkiksi Vantaalla.

Poliisi kertoo tuoreessa tiedotteessaan, että elokuun aikana Itä-Uudenmaan poliisin tietoon on tullut useita tapauksia, joissa nuori on liikkunut yleisellä paikalla tai koulun alueella leikkiaseen kanssa. Tiedotteen mukaan leikkiasetta on esitelty muille koulun oppilaille tai niillä on jopa uhkailtu.

Tiedotteessa poliisi muistuttaa, että leikkiaseiden hallussapito ja niiden esittely tai muiden uhkailu yleisellä paikalla voi täyttää rikoksen tunnusmerkistön. Tällaisissa tapauksissa rikosnimike voi olla ampuma-aserikos tai laiton uhkaus. 

Poliisi kehottaa huoltajia ottamaan asian puheeksi nuorten ja lasten kanssa, sillä nuorena tehdyt teot voivat vaikuttaa myös tekijän tulevaisuuteen. Tapauksista kun jää aina merkintä poliisille. 

Edellä mainittuja tapauksia on sattunut ainakin Vantaan kouluissa, joissa tapauksiin on myös suhtauduttu vakavasti. 

- Koulun pitää olla turvallinen paikka kaikille lapsille ja aikuisille. Turvallisuus ei ole leikin asia. Kouluun ei ole syytä ottaa mukaan mitään toisen vahingoittamiseen soveltuvia esineitä. Toivomme, että vanhemmat keskustelevat asiasta kotona lasten kanssa, perusopetuksen johtaja Ilkka Kalo sanoo tiedotteessa.

Lue myös: Poliisi varoittaa: verkon kauppapaikoissa runsaasti huijauksia

Lue myös: Oletko saanut tällaisia yhteydenottoja? Poliisi varoittaa jälleen uusista huijauksista

Lähde: Poliisi

Kilpailut

Uusimmat