Kuva: YOUTUBE / SETLEMENTTIASUNNOT

Helsinkiläinen asuinalue on voittanut Paras asuinalue Pohjoismaissa -kilpailun

20.09.2024 13:15 - Rebekka Silvennoinen / rebekka.silvennoinen@bauermedia.fi

Alue on tunnettu naapurihengestään ja voimakkaasta yhteisöllisyydestä.

Alppikylän värikäs asuinalue ja siellä sijaitseva Setlementtiasuntojen yhteisöllinen talo on valittu Pohjoismaiden parhaaksi asuinalueeksi NBO Housing Award -kilpailussa. 

NBO Housing Award -kilpailuun oli mahdollisuus osallistua minuutin videolla. Mukaan ilmoittautui 19 ehdokasta, joista seitsemän oli Suomesta. Finaaliin valittiin neljä ehdokasta, jotka edustavat eri maita.

Suomea finaalissa edusti Helsingin Alppikylän voimakkaasta naapurihengestä kertova video. Alppikylän Setlementtiasunnossa kerrotaan asukkaiden järjestävän muun muassa pihatalkoita, viljelevän yhteisissä viljelyslaatikoissa ja auttavan toisiaan päivittäisissä asioissa. He myös pyörittävät hävikkiruokajakelua alueen asukkaille, tiedotteessa kerrotaan. 

Kilpailun järjesti Housing Nordic – NBO, joka on pohjoismaisten kohtuuhintaisten vuokra- ja asumisoikeustalojen omistajien yhteistyöjärjestö. Kilpailun voittaja selvisi 19.9. Nordic Housing -konferenssissa Tukholmassa.

Katso voittajan video alta: 

Jos video ei näy, katso se täältä.

Settlementtiasunnot Oy on yhteiskunnallinen asuntorakentaja ja vuokranantaja. Se on Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARA:n hyväksymä yleishyödyllinen asunnontuottaja. 

Lue myös: Tupakkaveroon huima korotus

Lue myös: Vuoden 2024 Roosa nauha on paljastettu – suunnittelijoina suosikkiyhtye

Lue myös: Poliisi teki karmean löydön Helsingissä: takavarikoivat satoja kiloja luvatonta karhunlihaa

Lähde: Setlementtiasunnot

Kilpailut

Uusimmat