Kuva: Shutterstock

Uudet säännöt lasten turvaistuimiin - näin tunnistat tuotteet, joita ei saa enää myydä

25.09.2024 11:45 - Reija Saarinen / reija.saarinen@bauermedia.fi

Suomessa ei saa enää myydä turvaistuimia, jotka on hyväksytty vanhan E-säännön nro 44 mukaan.

Traficom kertoo tiedotteessaan uusista säännöksistä lasten turvaistuimiin liittyen. Tiedotteen mukaan Suomessa ei enää saa myydä turvaistuimia, jotka on hyväksytty vanhan E-säännön nro 44 mukaan. Myyntikielto on tullut voimaan 1. syyskuuta 2024. Vaikka turvaistuimia ei saa enää myydä, on niiden käyttö edelleen sallittua ja turvallista. 

Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin Tarkastaja Kaarle Röyttä kertoo, että muutoksen tavoitteena on parantaa lasten turvallisuutta liikenteessä. 

- Vanhojen mallien myynti on kielletty, jotta vain uusimmat, entistä turvallisemmat istuimet olisivat kuluttajien saatavilla. Nämä uudet istuimet noudattavat E-säännön nro 129 vaatimuksia, Röyttä kertoo tiedotteessa.

Jos on tullut ostaneeksi vanhan mallisen tuotteen 1. syyskuuta jälkeen, on asiakkaalla oikeus palauttaa tuotte ja saada rahansa takaisin.

Mutta miten vanhan mallisen tuotteen sitten tunnistaa? Traficomin mukaan vanhoissa turvaistuimissa on usein oranssi tarra, jossa näkyy tyyppihyväksyntänumero ja tieto, että istuin on hyväksytty E-säännön nro 44 mukaan. 

Kilpailut

Uusimmat