Kuva: Shutterstock

Alma News Media suunnittelee useiden lehtien mahdollista lakkauttamista

30.09.2024 15:15 - Minttu Tikkanen / minttu.tikkanen@bauermedia.fi

Muutokset voivat näkyä myös irtisanomisina.

Alma News Media suunnittelee monen omistamansa lehden mahdollista lakkauttamista. Kolme lakkauttamisuhan alla olevaa lehteä ovat Kauppalehti Optio, Kauppalehti Fakta sekä Mediauutiset.

Kolmen yllä mainitun lehden tulevaisuutta harkitaan, koska niiden kannattavuuskehitys on ollut heikkoa, minkä vuoksi liiketoiminta vaatii tehostamista ja uudelleenjärjestelyä. Tämä saattaa tarkoittaa myös henkilöstöön kohdistuvia toimenpiteitä. 

Lehtien lakkauttaminen voi myös tarkoittaa irtisanomisia. Enimmillään saatetaan vähentää jopa 30 työvuotta. Muutosneuvottelut koskevat yhteensä 80 työntekijää. Yhteensä Alma News Median toimituksissa työskentelee noin kolmesataa henkilöä. Lisäksi tavoitteena on tehostaa ja organisoida uudelleen toimitusten työtä muun muassa tekniikka-, auto- ja lifestyle-journalismia tekevissä toimituksissa

Osasyynä taustalla vaikuttaa painetun median murros, joka on jatkunut jo pitkään tehden printtimedian elinoloista tätä nykyä vaativat. Lisäksi Alma News Median strategiaan kuuluu entistä voimakkaampi toiminnan tehostaminen digitaalisessa mediassa. 

- Mainosrahoitteinen painettu media on ollut kovan muutoksen kourissa jo 2000-luvun alkupuolelta lähtien ja valitettavasti talouden taantuma on pahentanut tilannetta Suomessa entisestään. Monet Alma News Median tuotteet ovat kuitenkin jo pitkälle digitalisoituneet ja ne pystyvät pärjäämään kovassa kansainvälisessä kilpailussa jatkossakin. Suunnitelmamme on entisestään terävöittää erityisesti digitaalisten Kauppalehden ja Iltalehden uutisointia ja vahvistaa niiden arvoa tilaajille ja mainostajille. Kehitämme jatkossa digitaalista feature-journalismia sekä tuotteidemme video- ja audiosisältöjä, kommentoi Alma News Median johtaja Juha-Petri Loimovuori

Lue myös: Työ- ja elinkeinoministeriö aloittaa yhteistoimintaneuvottelut - säästötarve on miljoonia

Lue myös: Yle aloittaa muutosneuvottelut

Lähde: Alma Media

Kilpailut

Uusimmat