Kuva: Shutterstock

Huomattava käänne sääennusteeseen – nyt puhaltaa kylmää, lupailee Foreca

01.10.2024 13:15 - Rebekka Silvennoinen / rebekka.silvennoinen@bauermedia.fi

Forecan tuore kuukausiennuste saa kaivamaan lämpimät takit kaapista esille.

Kuukausiennuste on muuttunut selvästi viileämmäksi ja Suomeen povataan keskimääräistä kylmempää säätä lokakuulle, tiedottaa Foreca.

Tällä viikolla öisiä pakkasia ja hallaa lupaillaan eteläisessä Suomessa asti. Myös tulevina viikkoina tavanomaista viileämmän syyssään mahdollisuus on koholla. 

– Ennusteessa on tapahtunut muutos matala- ja korkeapaineiden sijainnissa, jonka vuoksi myös ennustetun keskimääräisen ilmavirtauksen suunta on varsinkin alkaneella viikolla muuttunut huomattavasti: aiemmin ennustetut etelä-lounaiset tuulet ovat vaihtuneet puhaltamaan pohjoisen ja luoteen väliltä", kertoo meteorologi Joonas Koskela Forecan ennusteessa. 

Loppuviikolla lumisateiden mahdollisuus kasvaa osassa pohjoista. Viikon puolivälin jälkeen osassa Lappia on olemassa runsaampien lumisateiden mahdollisuus, jolloin lunta voi tulla paikoin kymmenisenkin senttimetriä.

Keskimääräistä kylmempi syyssää jatkuu Suomessa melko todennäköisesti myös lokakuun toisella ja kolmannella viikolla, kertoo Foreca.

– Matalapaineet jatkaisivat tämän ennusteen mukaan edelleen melko eteläisellä reitillä, jolloin vallitsevat ilmavirtaukset olisivat Suomessa enimmäkseen pohjoisenpuoleisia. Viikon sademäärä voi etelässä olla vähän keskimääräistä suurempi, mutta muuten Suomen alueella ei enää näy merkittävää poikkeamaa tavanomaisesta, Joonas Koskela kertoo 14. lokakuuta alkavan viikon säästä. 

Lue myös: Tuleeko alumiinivuoka pestä, jotta sen voi laittaa metallinkeräykseen? Asiantuntijalta selkeä ohje

Lue myös: Uudenlainen pornokiristys saapui Suomeen

Lue myös: Autoilija osui lapseen suojatiellä ja poistui paikalta – poliisi pyytää kuljettajaa ilmoittautumaan

Lähde: Foreca

Kilpailut

Uusimmat