Kuva: Shutterstock
Elintarvikealan lakko alkaa huomenna – lakon piirissä lähes 4000 työntekijää
Lakko alkaa tiistaina 8. huhtikuuta.
Elintarviketyöläisten lakko toteutuu lihataloissa ja valmisruokatehtaissa. Lakko alkaa tiistaina 8. huhtikuuta ja päättyy torstaina 10. huhtikuuta. Lakon piirissä on 13 liha-alan ja elintarviketeollisuuden työpaikkaa sekä lähes 4000 työntekijää.
Lakko koskee kaikkia työntekijöitä ja työnkuvia, joihin sovelletaan SEL:n ja ETL:n välistä työehtosopimusta. Ainoastaan hätä- ja suojelutyö on rajattu lakon ulkopuolelle.
Alla on lueteltu toimipaikat, joita lakko koskee:
Apetit Ruoka, Säkylä
Atria, Forssa
Atria, Nurmo, pois lukien siipikarjatehdas
HKFoods Finland, Forssa
HKFoods Finland, Mikkeli
HKFoods Finland, Vantaa
Pouttu, Kannus
Saarioinen, Huittinen
Saarioinen, keskuslähettämö, Valkeakoski
Saarioinen, Delitalo, Valkeakoski
Saarioinen, Sahalahti
Saarioinen, Valkeakoski
Snellmanin Kokkikartano, Kerava
SEL:n mukaan lakon aikana huolehditaan siitä, ettei eläinten hyvinvointi vaarannu.
Lue myös: Suomen Elintarviketyöläisten Liitto SEL antoi uuden lakkovaroituksen - koskee Valion tehtaita
Lähde: SEL