Taivaallisten mokkapalojen salaisuus on piimä - katso ohje, johon rakastut
Mokkapalat ovat tunnetusti koko perheen suosikkiherkku. Mokkapalat ovatkin melko helppo leipomus, jota syntyy kerralla pellillinen. Ohessa ohje maukkaisiin mokkapaloihin, joita on tuunattu entistäkin maistuvammiksi muun muassa piimän ja aidon suklaan avulla.
Mokkapalat
Pohja:
5 dl vehnäjauhoja
5 dl sokeria
3 tl vaniljasokeria
1 ½ tl ruokasoodaa
2 ½ dl vettä
1 tl suolaa
200 g voita
4 rkl kaakaojauhetta
1,5 dl piimää tai maustamatonta jogurttia
2 kananmunaa
1. Sekoita ylimmät, kuivat aineet keskenään eli jauhot, sokeri, vaniljasokeri ja ruokasooda.
2. Kiehauta kattilassa vesi, suola, voi ja kaakaojauhe.
3. Yhdistä yllä mainitut jauhoseos ja kaakaoseos.
4. Lisää taikinan joukkoon piimä ja lisää lopuksi kananmunat, kunhan taikina on jäähtynyt.
5. Levitä taikina uuninpellille ja paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.
Valmista sillä aikaa kuorrute:
120 g voita
350 g tomusokeria
6 rkl kaakaojauhetta
4 tl vaniljasokeria
8 rkl vahvaa kahvia
100 g suklaata
1. Laita voi kattilaan ja anna sulaa, älä kuitenkaan kiehauta voita.
2. Kun voi on sulanut, lisää tomusokeri, kaakaojauhe ja vaniljasokeri. Sekoita.
3. Lisää joukkoon kahvi sekä suklaa paloina. Sekoittele, kunnes seos on tasaista ja suklaa sulanut.
4. Kun pohja on valmis, anna sen hetki jäähtyä uunista ottamisen jälkeen ennen kuin levität kuorrutteen päälle.
5. Kun pohja on jäähtynyt, kaada kuorrute pohjan päälle ja levitä se tasaiseksi.
6. Ripottele koristeet, kun kuorrute on vielä kosteaa. Leikkaa mokkapalat paloiksi vasta, kun kuorrutekin on jäähtynyt.
Nauti!
Lue myös: Suomalaiset kertoivat parhaimmat arkiruokareseptinsä! Ota helpot ohjeet talteen