Vaniljainen omenapiirakka on kesän herkkuhitti - ota kokeiluun
Jos jäätelö on kärsinyt jo inflaation, kannattaa kokeiluun ottaa herkullinen omenapiirakka. Maistuvimman omenapiirakan salaisuus on vaniljan ja kanelin täydellinen yhdistelmä, joka maistuu taatusti koko perheelle ja kesävieraille.
Vaniljainen omenapiirakka
4 omenaa
200 g voita
1,5 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
1 kananmuna
0,75 dl maitoa
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
200 g vaniljarahkaa
kanelia ja sokeria
1. Sulata voi ja vatkaa se sokerin kanssa.
2. Sekoita keskenään jauhot ja lisää joukkoon, mutta älä lisää vielä leivinjauhetta.
3. Lisää jauhot voi-sokeri-seokseen hiljalleen, älä anna taikinan mennä vielä liian jäykäksi.
4. Ota tässä vaiheessa taikinaa sivuun kahvikupillinen.
5. Lisää nyt jäljelle jääneeseen taikinaan muna, maito, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Sekoita huolellisesti.
6. Painele taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille tasaisesti.
7. Kuori ja pilko omenat pieniksi. Sekoita astiassa vaniljarahka ja omenat.
8. Kaada seos vuokaan ja levitä tasaisesti. Ripottele pinnalle kanelia ja halutessasi voit lisätä myös sokeria. Ripottele lopuksi piirakan päälle vielä sivuun otettu kahvikupillinen taikinaa.
9. Paista uunissa 200 asteessa noin puoli tuntia.
10. Tarjoile vaikkapa vaniljajäätelön kera!
Lue myös: Amerikkalaisten pannukakkujen salaisuus on superkuohkea sisus - kokeile