Kaupallinen yhteistyö Tämän sisällön sinulle tarjoaa Juomavinkki.fi
Nauti syksyn sadosta – grillikausi ei ole vielä ohi!
Marmorifileetä ja grillikasviksia
800 g naudan marmoriulkofileetä
1 punainen paprika
1 keltainen paprika
1 kesäkurpitsa
1 munakoiso
1 iso sipuli
1 dl oliiviöljyä
2-3 rkl valkoista balsamicoa
suolaa
mustapippuria
Valmistusohje:
Ota liha huoneenlämpöön kaksi tuntia ennen paistamista. Leikkaa siitä neljä pihviä, jotka maustat hyvin suolalla sekä pippurilla. Grillaa pihvit haluamaasi kypsyyteen ja tarjoile grillattujen kasvisten ja esimerkiksi maustevoin tai remoulade-kastikkeen kanssa.
Leikkaa kaikki kasvikset ohuiksi paloiksi ja sekoita ne isossa kulhossa mausteiden, öljyn ja etikan kanssa. Sekoita hyvin ja grillaa napakan kypsiksi. Ripottele pinnalle tuoreita yrttejä ja nauti lihan kanssa.
Pähkinä-coleslawsalaatti
250 g valkokaalia
250 g punakaalia
2 porkkanaa
1-2 rkl majoneesia
50 kpl suolapähkinöitä
Mausteliemi
2 dl vettä
1 dl väkiviinaetikkaa
2 rkl sokeria
1 rkl suolaa
Valmistusohje:
Kiehauta mausteliemi kattilassa ja jätä se jäähtymään pöydälle. Suikaloi kaalit sekä porkkanat ohuen ohuiksi suikaleiksi ja lisää ne mausteliemeen. Anna maustua 12 tuntia kylmässä, minkä jälkeen siivilöi kaaliseos. Lisää majoneesi sekä pähkinät ja tarjoile kylmänä salaattina. Rouhi pinnalle mustapippuria ja koristele persiljalla.
Possun ribsit
1,5 kg porsaan kylkeä (ribsejä)
2 rkl karkeaa merisuolaa
1 rkl savupaprikaa
1 rkl fenkolinsiemeniä
1 rkl mustapippuria
1 rkl fariinisokeria
1 rkl jauhettua chiliä
1 lihalientä
foliota
Valmistusohje:
Jauha suola sekä mausteet huhmaressa sekaisin keskenään. Hiero maut lihan pintaan ja anna maustua muutaman tunnin ajan huoneenlämmössä. Kaada lihaliemi uunivuokaan, lisää maustuneet lihat mukaan ja peitä vuoka foliolla. Kypsennä lihoja 140c asteisessa uunissa 3 tunnin ajan, jonka jälkeen tarkista mureus. Tarvittaessa jatka vielä kypsennystä 1-2 tunnin ajan. Jäähdytä lihat, sivele pinnalle halutessasi bbq-kastiketta ja grillaa rapeaksi.
Sienirisotto a’la Alex
200 g risottoriisiä
1 l metsäsieniä
1 salottisipuli
1 valkosipulinkynsi
2 dl kuivaa valkoviiniä
4 dl kasvislientä
1 dl parmesan-juustoa
1 dl ruohosipulia tai basilikaa
3 rkl oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
Valmistusohje:
Kuumenna öljy kattilassa. Lisää riisit ja sipulit, ja kuullota niitä, kunnes riisi muuttuu läpikuultavaksi. Sekoita joukkoon viipaloidut sienet ja kuullota vielä hetki.
Kaada sekaan viini ja anna nesteen haihtua. Lisää kasvisliemi pienissä erissä välillä haihduttaen. Kypsennä kunnes riisi on napakan kypsää. Mausta risotto parmesan-juustoraastella, tuoreilla yrteillä, suolalla ja mustapippurilla.
Reseptit: Juomavinkki.fi/Alex Nurmi