Herkullinen suppilovahverokeitto kruunaa syyspäivän - katso resepti
Suppilovahverot kuuluvat erinomaisiin ruokasieniin, joista on helppo pienellä vaivalla loihtia maukasta evästä. Suppilovahverot eivät vaadi ryöppäystä, vaan pelkkä puhdistus riittää ja ne ovat valmiita käytettäväksi. Jos sienimetsä ei houkuta, löytyy suppilovahveroita melko huokeaan litrahintaan toreilta.
Alla ohje maukkaaseen suppilovahverokeittoon:
Suppilovahverokeitto
1 litra supilovahveroita
2 sipulia
3 rkl voita
1 litra vettä
1 kasvisliemikuutio
250 grammaa sulatejuustoa
2 tl hunajaa
1 tl viherpippuria
ripaus mustapippuria
1. Paloittele puhdistetut sienet ja kuori ja pilko sipulit.
2. Laita sienet kattilaan ja kypsytä, kunnes enimmät nesteet ovat lähteneet.
3. Lisää kattilaan rasva ja sipulit ja kuullota miedolla lämmöllä.
4. Lisää joukkoon vesi ja kasvisliemikuutio. Anna kiehua noin 15 minuuttia.
5. Lusikoi joukkoon sulatejuusto, anna sen liueta joukkoon ja soseuta keitto hienoksi.
6. Lisää joukkoon mausteet ja sekoita.
7. Nauti!
Lue myös: Padassa syntyy superhelppo ja ihanan rapea leipä - katso resepti