Talven herkullisin kaakao syntyy oikeasta suklaasta - ota helppo ohje talteen
Harva asia on parempaa kuin lämmin kuppi hyvää kaakaota pakkaspäivänä. Vaikka pakkasista ei pääsisikään nauttimaan, syntyy herkullinen kaakao pienellä vaivalla. Perinteisen kaakaojauheen sijaan tässä reseptissä käytetään kunnon suklaata, joka tekee kaakaosta täyteläisen makean.
Suklainen talvikaakao
100 g tummaa suklaata
5 dl täysmaitoa
1 vaniljatanko
1 kanelitanko
1. Voit vanilja- ja kanelitankojen sijaan käyttää myös tavallista kanelia ja vaniljasokeria. Lisäile kuitenkin niitä varovasti ja maistele, jottei kaakaosta tule liian makeaa tai kanelista.
2. Pilko suklaa pieneksi ja laita se kulhoon.
3. Kaada maito kattilaan ja lisää joukkoon vanilja- ja kanelitanko. Kiehauta maito kiehuvaksi.
4. Kaada kuuma maito suklaasilpun joukkoon kulhoon ja ota vanilja- ja kanelitangot pois. Sekoita kaakaota vielä sauvasekoittimella, jotta suklaa sekoittuu kunnolla ja kaakaosta tulee kuohkeaa.
5. Kaada kaakao kuppeihin. Voit halutessasi vatkata vielä kermaa vaahdoksi ja lisätä kaakaon päälle kermavaahtonokareen.
Lue myös: Piparijuustokakku on nopea herkku! Nappaa helppo resepti, joka ei vaadi liivatteilla läträämistä