Vaihtelua jouluherkutteluun: Valkoiset piparkakut

02.12.2013 07:15 - Heli Thoren

Valkoiset piparkakut ovat miedompia makuja suosivien mieleen.

Valkoiset piparkakut

3 kananmunaa

2,5 dl sokeria

1/2 tl jauhettua kardemummaa

1/2 tl kanelia

50 g voita

1 tl leivinjauhetta

7,5 dl vehnäjauhoja

1. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää taikinaan mausteet ja huoneenlämmössä pehmennyt rasva.

2. Sekoita leivinjauhe ja vehnäjauhot keskenään.  Vatkaa jauhot reippaasti taikinaseokseen. Anna taikinan tekeytyä jääkaapissa kelmulla suojatussa kulhossa ainakin tunnin verran.

3. Ripottele jauhoja pöydälle. Kauli taikina levyksi ja painele pipareita muoteilla. Paista pipareita leivinpaperien päällä 200 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia, kunnes reunat alkavat ruskistua. Piparit ovat huomattavasti vaaleampia kuin tavalliset piparkakut, ota ne siis uunista ulos hyvissä ajoin.

Vinkki!

Valkoiset piparkakut näyttävät erityisen kauniilta kuorrutettuina.

Kilpailut

Uusimmat