Perjantairesepti: Mehukas ja raikas appelsiini-sitruunakakku maistuu keväältä
Mehukas appelsiini-sitruunakakku
200 g voita
2 dl sokeria
3 kananmunaa
3,5 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
2 tl vaniliinisokeria
1 appelsiini
1 sitruuna
1. Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri keskenään. Lisää munat yksitellen ja jatka vatkaamista koko ajan.
2. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään. Lisää jauhoseos taikinaan käännellen lastalla.
3. Raasta koko appelsiininkuori ja puolet sitruunankuoresta. Purista appelsiininmehu taikinaan. Lisää myös sitruunanmehua 2 teelusikallista.
4. Kumoa kakku voideltuun ja korppujauhotettuun irtopohjavuokaan. Paista kakkua 175 asteessa noin 45-55 minuuttia. Kokeile kakun kypsyyttä tikulla keskeltä. Kun tikkuun ei jää taikinaa, kakku on valmis.
5. Viimeistele jäähtynyt kakku tomusokerihunnulla.
Kilpailut
Uusimmat
Katy Perry voitti oikeuden käyttää nimeään Australiassa
Jari-myrsky aiheutti vahinkoa ympäri maata: "Lumimyrskyjen harvinaisemmasta päästä"
Tony Kakon luotsaaman Himmelkraftin ensisinkku julki: "Nauti Uraniumista"
Poliisi lisää läsnäoloa kouluissa - luvassa virtuaalioppitunteja
Suuri joukko lapsia suuntasi tänään työpaikoille - tarkoituksena opettaa, miten yhteiskunta toimii
Näytä lisää