Perjantairesepti: Mehukas ja raikas appelsiini-sitruunakakku maistuu keväältä

28.03.2014 11:15 - Heli Thoren

Aurinkoisen kahvihetkien kakku viimeistellään tomusokerilla ja hyvällä seuralla.

Mehukas appelsiini-sitruunakakku

200 g voita

2 dl sokeria

3 kananmunaa

3,5 dl vehnäjauhoja

3 tl leivinjauhetta

2 tl vaniliinisokeria

1 appelsiini

1 sitruuna


1. Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri keskenään. Lisää munat yksitellen ja jatka vatkaamista koko ajan.

2. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään. Lisää jauhoseos taikinaan käännellen lastalla.

3. Raasta koko appelsiininkuori ja puolet sitruunankuoresta. Purista appelsiininmehu taikinaan. Lisää myös sitruunanmehua 2 teelusikallista.

4. Kumoa kakku voideltuun ja korppujauhotettuun irtopohjavuokaan. Paista kakkua 175 asteessa noin 45-55 minuuttia. Kokeile kakun kypsyyttä tikulla keskeltä. Kun tikkuun ei jää taikinaa, kakku on valmis.

5. Viimeistele jäähtynyt kakku tomusokerihunnulla.

Kilpailut

Uusimmat