Karppaajat kiittävät: Kukkakaalikeitto saa makua rapeasta pekonista
Kukkakaalikeitto pekonilla
700 g kukkakaalia
1 sipuli
5 dl kasvislientä (voit tehdä sen liemikuutiosta)
4 dl kermaa
suolaa
pippuria
200 g pekonia
Paistamiseen: oliiviöljyä
1. Revi kukkakaalista nuput. Pilko sipuli. Kuullota sipulia ja kukkakaalia kattilassa oliiviöljyssä.
2. Laita mukaan kasvisliemi ja keitä noin vartin verran, kunnes kaali on pehmeää.
3. Pilko pekoni pieneksi ja paista se pannulla rapeaksi. Jätä odottamaan.
4. Soseuta keitto. Lisää kermaa noin 4 dl. Sen verran, että keitosta tulee halutun paksuista. Mausta suolalla ja pippurilla.
5. Tarjoile keitto kuumana rapean pekonin kera.
Jos et välitä karppaamisesta, leivo pähkinäleipää keiton kylkeen. Katso resepti täältä.
Kilpailut
Uusimmat
3 joulukukkaa, jotka selviävät lähes ilman hoitoa
Nicole Kidman toi onnistuneesti ikonisen pankkimaailmasta tutun kuosin pukuunsa
Ahdistavatko lähestyvät pyhät? Asiantuntija kertoo, mitä kannattaa ja mitä ainakaan ei kannata tehdä
5 kirjavinkkiä viime hetken pukinkonttiin tai lomaluettavaksi
Kasmir avoimena isyydestä: 'Elämässäni on kaksi asiaa, jotka ovat tärkeämpiä kuin mikään muu'
Näytä lisää