Mikrossa valmistuvat tuhti sipsiherkku ja raikas virvoitusjuoma - lue ohjeet
Mikroaaltouuniin voi laittaa muutakin kuin marjoja sulamaan tai lounaan kuumentumaan. Lue alta yllättävät niksit, jotka mikron omistajien kannattaa ottaa haltuun.
Sitruunajuoma
Sekoita 1-2 teelusikallista sokeria mukilliseen vettä. Lisää seokseen iso pala sitruunaa. Kuumenna juomaa korkealla teholla kahden minuutin ajan, kunnes sokeri on liennut ja juoma höyryää.
Sekoita joukkoon sitruunamehua ja tarjoile heti. Kesällä voit pistää mukiin jääpaloja.
Tuhti sipsiherkku
Pistä lautaselle sipsejä tai nachoja. Lisää päälle juustoraastetta ja paprikaa. Kuumenna muutaman minuutin ajan, kunnes juusto on sulannut.
Punkku paremmaksi
Halvasta punaviinistä väitetään tulevan maistuvampaa, jos kuumennat sitä missä tahansa lämpöä kestävässä kannussa 30:n sekunnin ajan.
Appelsiinit mehukkaiksi
Jos tahdot puristaa itse hedelmistä mehua, niin pistä ne puoleksi minuutiksi mikroon ennen kuin aloitat homman. Tällöin appelsiineista ja sitruunoista saa enemmän mehua puristettua.
Eroon hedelmien kuorista
Mikäli tahdot saada hedelmien kuoret helposti irrotettua, kannattaa ne laittaa puoleksi minuutiksi mikroon. Esimerkiksi tomaatin kuori alkaa käpristyä kuumetessa, minkä jälkeen se on helppo irrottaa haarukan kanssa.
Sämpylät ja leivonnaiset tuoreiksi
Monista taikinaa sisältävistä tuotteista, kuten piirakoista, munkeista, sämpylöistä ja leivonnaisista tulee jälleen tuoreen tuntuisia, kun kuumennat niitä noin kymmenen sekunnin ajan mikrossa.
Tiedätkö, mitä kaikkea ei saisi ikinä kuumentaa mikrossa? Lue täältä.
Lähde: Daily Star