Ruokia, joita ei kannata säilyttää jääkaapissa - mutta todennäköisesti säilytät silti
Perunat - Kylmässä perunoiden maku kärsii. Säilytä perunoita esimerkiksi paperipussissa kylmäkaapissa.
Hunaja - Hunaja muuttuu kristallinomaiseksi töhnäksi. Säilytä hunaja huoneenlämmössä, mutta poissa auringonvalosta.
Tomaatit - Tomaatit menettävät makuaan ja muuttuvat pehmeiksi jääkaapissa.
Omenat - Omenoille käy jääkaapissa samoin kuin tomaateille. Jos haluat syödä mukavan viileän omenan, laita se jääkaappiin puoli tuntia ennen syömistä.
Sipulit - Paras tapa säilyttää sipuleita, on laittaa ne paperipussissa pimeään ja viileään paikkaan.
Maapähkinävoi - Maapähkinävoi pärjää hyvin pimeässä keittiönkaapissa.
Leipä - Leipä kuivuu nopeammin jääkaapissa, vaikka kylmän voisi kuvitella ehkäisevän homehtumista.
Banaanit - Jätä banaanit hedelmäkulhoon pöydälle.
Öljy - Lähes kaikki öljyt säilyttävät ominaisuutensa paremmin huoneenlämmössä.
Avokado - Avokadon maku kärsii jääkaapissa. Puoliksi käytetty avokado myös tummuu herkästi, joten avokado kannattaakin syödä kerralla kokonaan tai säilöä kiven kanssa pienessä purkissa.
Paprika - Paprikat säilyvät tomaattien ja hedelmien tavoin huoneenlämmössä.
Melonit - Melonit tuppaavat muuttumaan möhjäksi jääkaapissa, joten säilytä kokonaisia meloneita huoneenlämmössä. Osittain syöty tai pilkottu meloni kannattaa kuitenkin säilyttää jääkaapissa.
Ketsuppi - Ketsupissa on paljon viinietikkaa ja säilöntäaineita, joten se säilyy hyvin myös jääkaapin ulkopuolella.
Suolakurkut - Kuten ketsupissa, myös suolakurkut on säilötty etikkaliemeen, mikä pitää ne hyvinä.
Yrtit - Jos ostat tuoreita yrttejä, laita ruukku vesilasiin ja jätä huoneenlämpöön.
Lue myös: Pakko kokeilla! Herkulliset leivänpäälliset mullistavat käsityksen välipaloista
Lähde: Daily Savings