Perjantairesepti: Pähkinäleipä kruunaa viikonloppuaamiaisen

19.09.2014 11:13 - Heli Thoren

Leipä on mukavasti makea ja maistuu ihanalta esimerkiksi hyvien juustojen kera.

Pähkinäleipä


4 dl omenamehua

25 g hiivaa

1 tl suolaa

1,5 dl siirappia

1 pss pähkinöitä (mitkä tahansa pähkinät käyvät, voit myös käyttää useita erilaisia)

noin 7 - 8 dl vehnäjauhoja

3 dl ruisjauhoja

100 g voita


1. Lämmitä omenamehu kädenlämpöiseksi ja liota hiiva siihen. Lisää suola ja siirappi.

2. Pienennä pähkinöitä veitsellä. Lisää ne taikinaan - jätä kourallinen koristeeksi. Lisää jauhoja hiljalleen taikinaan vaivaten. Lisää sulatettu voi ja sekoita tasaiseksi.

3. Voitele pitkänmallinen vuoka voilla. Kaada taikina vuokaan ja peitä se liinalla. Anna leivän kohota vähintään tunnin verran.

4. Paista leipää uunissa 175 asteessa noin 30 - 40 minuuttia. Nauti hyvässä seurassa juustojen kera.


Jos kaipaat aamiaispöytään myös jotain makeaa, kokeile banaani-kanelipannareita. Resepti täällä.

Kilpailut

Uusimmat