Rasvattomat sipsit ja 2 muuta yllättävää herkkua, jotka voit valmistaa mikrossa

28.03.2014 07:15 - Karoliina Kotala

Vaikka mikron käyttö onkin tänä päivänä yhä vähemmässä käytössä, voi sillä parhaimmillaan valmistaa yllättävänkin maukkaita eväitä nopeasti.

Mikroaaltouunien käyttö vähenee vuosi vuodelta. Jos kotoasi kuitenkin löytyy mikro, voit loihtia sillä nopeasti yllättäviäkin herkkuja. Kokeile vaikkapa...

Rasvattomat perunalastut

2 isoa perunaa

suolaa tai muita mausteita

1. Viipaloi perunat mahdollisimman ohuiksi siivuiksi.

2. Aseta viipaleet mikronkestävälle lautaselle ja leivinpaperin päälle.

3. Mausta perunat.

4. Paista täydellä teholla mikrossa 3-5 minuuttia, tarkista kolmen minuutin jälkeen alkavatko lastut tummua. Kun perunat ovat kultaisenruskeat ne ovat valmiita.

5. Anna lastujen jäähtyä ennen nauttimista. Lastut muuttuvat rapeiksi, kun annat niiden hetken vetäytyä.

Huomio: Voit tehdä perunan sijasta lastuja myös vaikkapa bataatista.

Suklaapaistos

4 ruokalusikallista jauhoja

3 ruokalusikallista sokeria

hyppysellinen suolaa

1/8 teelusikallista leivinjauhe

2 ruokalusikallista kaakaojauhetta

1 ruokalusikallinen voita

1-2 ruokalusikallista öljyä

1 ruokalusikallinen vettä

1/4 teelusikallista vaniljasokeria

1. Sulata voi ja lisää sekaan öljy. Sekoita hyvin.

2. Lisää joukkoon vaniljasokeri ja vesi. Sekoita hyvin.

3. Sekoita keskenään huolellisesti kaikki kuivat ainekset.

4. Sekoita kuivat aineet kostean seoksen sekaan ja sekoita huolellisesti.

5. Kaada seos pieneen kuppiin tai vaikkapa mukiin.

6. Paista mikrossa noin 70 sekuntia. Kokeile kuitenkin paistoksen koostumusta jo 45 sekunnin jälkeen, jotta et polta sitä.

Uunibataatti kalkkunalla

1 kookas bataatti

4-6 siivua kalkkunaleikettä (paistettua, viipaloituna

2 ruokalusikallista tuorejuustoa

1 teelusikallinen öljyä

suolaa ja pippuria

valkosipulijauhe

chilijauhetta


1. Pese ja kuivaa kokonainen bataatti hyvin.

2. Pistele haarukalla bataattiin reikiä ja paista mikrossa täydellä teholla 8-10 minuuttia, kunnes bataatti on täysin pehmeä.

3. Halkaise bataatti ja koverra suuri osa kummankin puolikkaan sisuksesta ulos lusikalla. Laita sisukset pieneen kulhoon.

4. Lisää sisusten joukkoon loput ainekset ja sekoita seos tasaiseksi. Mausta seos.

5. Kaada seos koverrettujen bataatinpuolikkaiden päälle ja nauti vaikkapa raejuuston kanssa.

Tutustu myös maukkaisiin Perjantairesepteihimme. Löydät ne täältä.

Lähde: Cosmopolitan

Kilpailut

Uusimmat