Kuva: Shutterstock

"Selkeä testivoittaja ja positiivinen yllätys" - testasimme 6 erilaista aurinkopuuteria

02.06.2024 14:15 - Jasmin Mikkilä / jasmin.mikkila@bauermedia.fi

Testistä selvisi, ettei se kallein tuote olekaan aina paras.

Jokainen meistä varmasti rakastaa kasvoillaan kaunista päivettynyttä sävyä sekä hehkua. Aurinkopuutereita löytyy markkinoilta laidasta laitaan aina nestemäisistä tuotteista kivipuutereihin. Testasimme, mikä aurinkopuutereista on paras ja mikä antaa kasvoille kauneimman rusketuksen.

Estée Lauder Bronze Goddess aurinkopuuteri, 60€.

2,5/5 

(kuva: Valmistaja)

Aurinkopuuteri saa heti plussaa purkin kauneudesta sekä isosta peilistä, joka löytyy purkin sisältä.

Tuote lupaa pehmeää, öljytöntä koostumusta sekä houkuttelevaa ruskeaa sävyä. Tuotteen koostumus oli mieluinen sekä mattainen. Kuitenkin aurinkopuuterin pigmentti jäi aika vaisuksi ja tuntui, että tuotetta sai laittaa todella paljon, että se tuli edes hieman näkyviin.

Todella luonnollista lopputulosta havitteleville aurinkopuuteri on varmasti hyvä, mutta itse odotan tuotteesta enemmän pigmenttiä, minkä vuoksi tuote oli hieman pettymys, etenkin hintaansa nähden. Tuote kuitenkin pysyi hyvin kasvoilla iltaan asti.

Essence Baby Got Bronze aurinkopuuteripuikko, 3,69€.

3-/5

(kuva: Valmistaja)

Essencen voidemainen aurinkopuuteri lupaa tuotteen koostumuksen olevan pehmeän voidemainen. Tuotetta levittäessäni koostumus oli mielestäni kuitenkin aika paksu ja pelotti, lähteekö meikkipohja puikon mukana. Kuitenkaan niin ei käynyt.

Tuote levittyi todella helposti ainakin silloin, kun meikkipohjan alla oli hyvä kosteutus. Jos oma iho on taas kuiva, tuote ei välttämättä levittyisikään yhtä helposti.

Tuotteen pigmentti oli alussa hyvä, ja yllätyin kuinka kauniilta se näytti. Kuitenkin hetken päästä tuntui, että tuotetta ei näkynytkään kasvoilla enää ollenkaan. Itse ehkä kiinnittäisin kyseisen tuotteen vielä puuterimaisella tuotteella, jolloin lopputulos voisi olla näkyvämpi sekä kestävämpi. Hintalaatusuhteeltaan tuote on myös hyvä, ja myös halvalla voi saada hyvää. 

Plussaa tulee myös tuotteen miellyttävästä hajusta sekä sen pienestä koosta, minkä vuoksi tuote mahtuu helposti mukaan vaikka laukkuun. 

NAM Makeup Smart nestemäinen aurinkopuuteri, 14,85€.

3,5/5

(kuva: Valmistaja)

NAMin nestemäinen aurinkopuuteri oli pigmentiltään loistava, mutta tuotetta tuli käytettäessä helposti liikaa. Pumppupullo oli hieman vaikeakäyttöinen tuotteen nestepitoisuuden vuoksi. Tuote kuitenkin levittyi kauniisti kasvoille.

Pidin myös siitä, että lopputulos ei ollut niin luonnollinen, vaan tuote oikeasti näkyi. Sävy oli myös todella kylmä, josta pidin paljon.

Tuote ei kuitenkaan pysynyt niin hyvin kasvoilla iltaan asti kuin odotin, vaikka tuote lupaakin pitkäkestoisuutta, joten tästä hieman miinuspisteitä. 

Catrice Sun voidemainen aurinkopuuteri, 7,29€.

4-/5

(kuva: Valmistaja)

Catricen voidemainen aurinkopuuteri oli positiivinen yllätys. Tuotteen pigmentti oli erityisen hyvä, ja se levittyi todella kauniisti kasvoille. Tuotteen kanssa saa kuitenkin olla vähän varovainen, ettei tuotetta tule liikaa kasvoille.

Voidemainen aurinkopuuteri antoi kasvoille kauniin hehkun. Tummempi sävy sopii etenkin sellaisille ihmisille, jotka eivät havittele niin luonnollista lopputulosta.

Tuote lupaa antaa kasvoille päivittyneen ilmeen, ja sen se myös tuo. Tuoteselosteessa luvataan myös mattainen lopputulos, mutta mielestänI lopputulos oli aika hohtava, mikä ei kuitenkaan haitannut.

Uoga Uoga mineraaliaurinkopuuteri, 21.90€.

4,5/5 testivoittaja!

(kuva: Valmistaja)

Hieman oli ennakkoluuloja mineraaliaurinkopuuteria kohtaan, koska en ole aikaisemmin käyttänyt sellaista. Kuitenkin tuote yllätti minut täysin, ja myös purkki on esteettisesti todella kaunis ja miellyttää silmää, mistä tulee plussapisteitä.

Tuotteen kanssa saa olla hieman varovainen, koska ensimmäisellä kerralla sitä tuli siveltimeen ihan liikaa, minkä vuoksi sitä oli hieman vaikea levittää. Tuote jämähti tällöin aika nopeasti kasvoille, mutta tilanteen sai onneksi vielä pelastettua. Kun tuotetta otti siveltimeen varovaisesti töpötellen, lopputulos oli upea.

Pigmentti oli kaikin puolin kaikista paras kyseisistä tuotteista, ja se miellytti omaa silmää todella paljon. Kiviaurinkopuuteria olisi ehkä helpompi käsitellä, mutta tämä oli kuitenkin positiivinen yllätys, ja kaunis pigmentti teki tästä ehdottomasti testivoittajan.

Lumene Invisible Illumination nestemäinen aurinkopuuteri, 34,90€.

3-/5

(kuva: Valmistaja)

Lumenen nestemäinen aurinkopuuteri lupaa kosteutta, heleyttä sekä pohjoisen valon hehkua. Plussaa tulee ehdottomasti tuotteen kosteudesta, jonka vuoksi tämä aurinkopuuteri on varmasti täydellinen ihmisille, joilla on kuivempi iho.

Tuote levittyi helposti, ja levittämistä helpottikin tuotteen helppokäyttöinen pipetti. Kuitenkin tuotetta piti laittaa muutama kerros, jotta sen sai näkymään vähän enemmän. Se on kuitenkin ymmärrettävää, koska tuoteselosteessa kerrotaan tuotteen olevan kevyt sekä koostumukseltaan kerrostettava.

Plussaa tulee myös siitä, että tuotteen kerrotaan sisältävän rauhoittavaa E-vitamiinia. Lopputulos oli myös todella heleä ja luonnollinen.

Lue myös: Testasimme 4 erilaista kulmatuotetta, yksi nousi ylitse muiden - "Tekee juuri sen mitä lupaakin"

Lue myös: "Levittyy täydellisesti ja pysyy koko päivän" - testissä silmien rajaustuotteet

Lue myös: Testasimme 5 nudemeikkiin sopivaa huulipunaa ja löysimme suosikkimme - "Levittyy kuin unelma"

Kilpailut

Uusimmat