Kuva: Logitech

"Hintava, mutta laadukas" - Laitetestissä: Logitech G Aurora Collection

20.09.2022 18:15 - Henri Laukka / henri.laukka@bauermedia.fi

Logitech G Aurora Collection -tuoteperhe tarjoaa markkinointipuheissaan oheislaitteita pelaajien monimuotoisuus etusijalla. Vastaako Aurora-paketti Litra Glowlla, StreamCamilla ja Blue Yeti -mikillä ryyditettynä kuitenkaan nykyaikaisen sisällöntuottajan tarpeisiin?

Videopelaamisen streamaaminen on tänä päivänä äärimmäisen suosittu harrastus ja ammatti, jonka laadukkaaseen tekemiseen vaaditaan tietokoneen tai konsolin lisäksi oheislaitteiden kavalkadi, jonka valinnassa saattaa aloittelijalla mennä helposti sormi suuhun. Kameran ja mikin lisäksi streamaamisessa on hyvä panostaa laadukkaaseen valaistukseen sekä videopelaamisen sujuvuuden kannalta hiireen, näppäimistöön sekä äänentoistoon. Toki vähälläkin pärjää, mutta laadun ja sitä kautta katsojien viihtyvyyden kannalta on ensiarvoisen tärkeää, että laitteet pelittävät ja tekevät vaivattomasti sen mitä varten ne on valmistettu. Mitä parempi tuotantoarvo streamilla niin sitä paremmin porukka viihtyy. Loogista, eikö?

Tämän artikkelin sisällössä tarkastellaan tarkemmin Logitechin vastajulkaistun Logitech G Aurora Collection -oheislaitesarjan laitteisiin, joihin lukeutuvat langaton G715 pelinäppäimistö, langaton G705-hiiri, langattomat G735-pelikuulokkeet sekä Yetin suositusta USB-mikrofonista julkaistu White Mist -sävyinen versio. Kameranvirkaa toimittaa puolestaan jo jonkin aikaa sitten julkaistu ja hyväksi todettu Logitechin StreamCam. Lisäksi pakettia maustetaan yhtiön vasta julkaisemalla ja suomalaisittain hassusti nimeämällä Litra Glow USB-valaisimella.

Heti kärkeen täytyy todeta, että koko Aurora tuotesarja on värimaailmansa, toiminnallisuuksiensa sekä markkinointinsa puolesta suoraan suunnattu naisoletetuille pelaajille, joten allekirjoittanut sijoittuu tästä kohderyhmästä auttamatta ohi. Tätä artikkelia varten tämä ongelma ratkesi kuitenkin sillä, että annoin ensitestieni jälkeen laitteet pääasiassa vaimoni käyttöön, joten testien perusteella muodostetut mielipiteet ovat sekoitus meidän molempien kokemuksista.

PURKAN VÄRISTÄ PELATTAVUUTTA

(kuva: Logitech)

Näppäimistö ja hiiri -osastolla Aurora ei tarjoa ainakaan mekaaniselta puolelta oikeastaan mitään yllättävää käyttäjälleen. Molemmat tuotteet ovat kauniin valkoisia, joskin tuotteille omanlaisen säväyksensä antavat niiden toiminnallisemmista napeista löytyvät murretummat, purkansävyiset värimaailmat. Nämä värit ovatkin se mikä tekee varsinkin näppäimistöstä ulkoasultaan kohderyhmälleen teemoitetun, joskin tähän kohderyhmään kuuluvan testaajansa mielestä laitteen kohdentaminen pelkän värin perusteella naisille on auttamattoman vanhanaikaista ja jopa tarpeetonta. Jos rehellisiä ollaan niin tarvitaanko tällaista kohdentamista enää ihan oikeasti? Jos sanotaan, että mennään monimuotoisuus edellä, niin miten purkkavärit ja pilvet siihen vastaavat?

Jos tämä jätetään huomiotta, niin näppäimistönä Logitechin G715 erottuu kuitenkin edukseen muotoilunsa ja laatunsa puolesta. Allekirjoittaneelle muotokieli tuo mieleen ysärin IBM-näppäimistöt pyöristetyillä kulmilla, mutta vaimolleni se tuntuu uppoavan ihan hyvin. Mekaaniset näppäimet tuntuvat kirjoittaessa mukavilta ja jämäköiltä, mutta ainakin omaan korvaani ne ovat auttamattoman äänekkäät. Pienenä miinuksena näppäimistö on tenkeyless, eikä omassa näppäimistössä ahkerassa käytössä olevaa numpadia löydy siis laisinkaan. Tämä ei toki kaikkia haittaa.

Erilaista LED-valaistusta näppäimistössä myös riittää vaikka muille jakaa, ja vilkkuvaloja on tuutattu joka kulmaan ja myös näppäimistön sivulle. Itse en ole koskaan ymmärtänyt valaistujen oheislaitteiden viehätystä, ja olen omissa laitteissani sammuttanut kaikki turhat valot (pois lukien näppäinvaloja), eikä niillä vaimonikaan mielestä ole oikeastaan mitään virkaa. LED-valoista saisi kuitenkin aikaan täysin oman keskustelunsa ja ne jakavat varmasti kansaa puoleen ja toiseen. Vaikka tähän keskusteluun ei mennäkään tämän tarkemmin, niin mainittakoot eräänlaisena varoituksena, että myöhemmin tässä artikkelissa mainitaan valojen turhuus myös muissa tuotteissa.

Mutta takaisin aiheeseen. Näppäimistö on rakenteeltaan mukavan jämäkkä ja sopivan raskaan tuntuinen, eikä lähde liukumaan kirjoittaessa pois paikoiltaan. Sen yläreunasta löytyvät funktionäppäimet sisältävät valaistuksen säätöjen lisäksi multimedian hallintaan tarkoitetut napit sekä ihanan 2000-luvun alkua kaikuvan äänenvoimakkuusrullan. Kaikki näistä ovat ainakin päätestaajansa mielestä jokseenkin turhia ominaisuuksia ja multimediahallinnan suorittaa mieluummin perinteisesti hiirellä kuin nappien kautta. Niillekin löytyy varmasti intohimoinen kannattajakuntansa. Plussana mainittakoot muuten se, että näppäinten ympärille on asetettu magneeteilla kiinnittyvä muovinen kehys estämään erilaisten roskien pääsy mekaanisten näppäinhattujen alle, jonka poistamalla näppäimistön puhdistaminen helpottuu mukavasti.

Yksi koko paketin suurimmista miinuksista koetaan näppäimistön rannetuen kohdalla. Pilven muotoon mallinnettu, kevyt ja ohut lerppu on nimittäin aivan hirvittävän laaduton rääpäle ja kaiken lisäksi ruma kuin synti. Se ei ole nimensä mukaisesti tuki laisinkaan, vaan köykäisyydessään aivan turha kapine. Se on niin kevyt ja heppoinen, ettei asetu näppäimistön kylkeen ei sitten millään. Se, että tämä lärpäke edes iskettiin näppäimistön mukaan antaa koko paketille ikävän halvan tuntuman.

(kuva: Logitech)

Aurora Collectionin G705 -hiiri on näppäimistöparinsa mukaisesti valkea, viidellä näppäimellä varustettu siro laite ja on ainakin minun käteeni aivan liian pieni kampe. Vaimoni käteen se sen sijaan sopii oikein hyvin, ja on koko aurora-mallistosta kaikkein eniten kehuja kerännyt laite. Juuri sopivan painoisena sen käyttäminen tuntuu mukavalta ja luontevalta. Painoa ei voi säätää kuitenkaan millään tavalla, joten ihan kaikille tämä ei varmasti ole hyvä asia. Pelejä pelatessa sen tarkkuus on juuri sopiva, sekä myös säädettävissä, eikä hiiri lähde vauhdikkaissakaan tilanteissa vaeltamaan pois hiirimatolta. Itselläni on aina ollut langallinen hiiri, joten olin todella yllättynyt Auroran hiirellä pelatessa eräänlaisesta vapauden tunteesta.

Hiiressä kenties suurin miinus on sen rulla, joka tuntuu jotenkin epämääräisen pehmeältä ja epätarkalta. Se tuntuu leijuvan koko muun hiiren yläpuolella, eikä pelejä pelatessa tunnu tarpeeksi tarkalta esimerkiksi FPS-peleissä asetta vaihtaessa. Miinukseksi koen myös sen ympärille ympätyn LED-valon, joka on molempien testaajien mielestä aivan turha. Se kun asettuu poikkeuksetta hiirtä käyttäessä kämmenen alle, eikä kukaan ihan oikeasti katsele hiirtään sitä käyttäessä. Mutta onpahan valoja.

Akkukestonsa puolesta niin näppäimistö kuin hiirikin yllättävät todella positiivisesti. Niissä riittää virtaa jopa viikkojen käyttöä varten kerrallaan. Molempien laitteiden mukana tulee oma Logitechin LIGHTSPEED donglensa, sekä USB-C-liittimellä varustettu johto, joten akkuvarauksen käydessä uhkaavan pieneksi ne saa helposti kytkettyä piuhan nokkaan ja pelaaminen voi jatkua lataamisen ajan langallisessa moodissa. Laitteet eivät tosin vaadi tietokoneelta USB-C:tä, vaan mukana tulevan johdon toisessa päässä on vielä yleisemmässä käytössä oleva USB-A-liitin. Sitä, että miksi molemmat laitteet vaativat oman donglensa, en tiedä, ja olisi ollut paljon kätevämpää, jos molemmat laitteet saisi kytkettyä samaan palikkaan sen sijaan, että molemmat vievät oman USB-paikkansa emolevystä.

Hinnaltaan varsinkin näppäimistö (209€) näyttääkin sitten jonkin verran peukaloa alaspäin, sillä halvempia ja toimivampiakin laitteita on olemassa eikä yli kahdensadan euron hintaa voi mielestäni perustella mitenkään. Hiirenkin hinnassa (109€) on toiminnallisuuteensa nähden hieman paisuttelua.

TYYLIKÄSTÄ ÄÄNILOISTOA

(kuva: Logitech)

Logitechin Aurora G735 -pelikuulokkeet ovat omalla kohdallani koko testipaketin yllättävimmät kamppeet, ja vieläpä positiivisesti sellaiset. Ne ovat ensinnäkin puhtaanvalkoiselta ulkoasultaan varsin tyylikkäät ja kaiken lisäksi keveydestään huolimatta kestävän tuntuiset. Usein keveyden mukana joudutaan tekemään kompromisseja ja laitteissa ilmenee tietynlaista muovisuuden tuntua, mutta Aurorat antavat itsestään hyvinkin laadukkaan vaikutelman ja kaiken lisäksi kuulostavat hyvältä. Näissäkin on toki omana miinuksenaan jälleen aiemmin mainittu LED-valojen läsnäolo, sillä eihän kukaan näe korvillaan olevia hienoja valoja kun kuulokkeet ovat käytössä. Nämä sentään näkyvät videopelejä striimatessa katsojille, joten siinä mielessä niille voi nähdä jonkinlaisen tarkoituksen.

Kuulokkeet ovat keveytensä lisäksi pehmusteiltaan jopa pilvisen tuntuiset eivätkä ne tunnu pidemmissäkän pelisessioissa puristavilta tai raskailta pitää. Tähän on todellakin panostettu, ja kuulokkeiden pääpanta sekä kuulokeosat on pehmustettu laadukkaasti ja ne tuntuvat jopa hellivän pelaajan pään aluetta. Nämäkin yhdistyvät tietokoneeseen oman Logitechin LIGHTSPEED donglensa kautta, joten uudelle USB-palikalle täytyy olla jälleen tilaa.

Yhtenä miinuksena G735-pelikuulokkeista täytyy todeta, että laadustaan ja over-ear-mallistaan huolimatta ne päästävät jonkin verran ympäristön ääniä läpi, joskin eivät ihan häirittävyyteen asti. Vastameluominaisuuksiakaan näissä luureissa ei ole, joten täyttä eristäytymistä halajavat pelaajat jäävät nuolemaan näppejään. Kuulokkeista irrotettavissa oleva lyhyt varsimikki ajaa asiansa ja ottaa vastaan puhetta mukavan kirkkaalla ja selkeällä tasolla, joten pelikaverien kanssa jutteleminen on hoidossa, mutta varsinaiseksi pelienstriimausmikiksi en sitä suosittelisi.

Kuulokkeiden äänimaailman säätäminen onnistuu vaivattomasti Logitechin G Hubin kautta, josta löytyy sisäänrakennettuna useampia perusvaihtoehtoja äänimaailman rikastamiseksi bassovoittoisemmasta diskanttisempaan. Lisää esirakennettuja vaihtoehtoja voi ladata sovellukseen netin välityksellä. Säädöt myös tallentuvat kuulokkeisiin sisäisesti, joten ne kulkevat mukana, jos kuulokkeita kantaa mukana ja käyttää niitä esimerkiksi päivittäiseen musiikin kuunteluun. Akkukesto langattomissa G735-kuulokkeissa on oikeinkin kelvollisella tasolla. 28 tunnin luvattu kesto riittää monen päivän pelaamiseen ja siihen kylkeen vielä muuhunkin käyttöön oikein kelvollisesti. Lataaminen on myös nopeaa ja vaivatonta.

Kuulokkeiden hinta (229€) on sekin kuitenkin aika tiukka ja aiheuttanee pelaajakunnassa irvistelyä. Niiden ominaisuudet eivät mielestäni oikeuta näin korkeaa hintapolitiikkaa.

HELPPOA ALKUTASON MIKITYSTÄ

(kuva: Logitech)

Auroramalliston kera Logitech julkisti myös suuressa suosiossa olevasta Blue Yeti USB-mikrofonistaan ulkoisesti päivitetyn mallin, joka on saatavilla Pink Dawn - sekä White Mist -kuorilla varustettuna. Molemmat näistä vaihtoehdoista ovat ihan tyylikkäitä, joskin itse valitsisin valkoisen kuosin pinkin sijasta. Kohderyhmälleen ne ovat kuitenkin molemmat varteenotettavia vaihtoehtoja.

Blue Yetit ovat jo pitkään olleet laadukkaita ja helppokäyttöisiä alkutason mikkejä, joiden hinta-laatusuhde on erinomainen. Sen sijaan, että pelaajan tai aloittelevan striimaajan täytyy hankkia satojen ellei tuhansien eurojen äänentoistokalustoa, mikkeineen, esiasteineen, vahvistimineen ja äänikortteineen, kaikki on periaatteessa isketty kiinni samaan pakettiin. Ei muuta kuin mikki kiinni USB:hen ja olet valmis. Ainakin teoriassa.

Yetin kohdalla käyttöönotto on juurikin näin helppoa. Mikki kiinni USB:hen ja Logitechin G Hub -ohjelmisto tunnistaa sen automaattisesti. Pienten G Hubin kautta tapahtuvien äänisäätöjen jälkeen Yeti on valmis käyttöä varten ja sen ääni kuulostaa juuri niin hyvältä kuin sopii odottaakin. G Hubin kautta käyttäjä saa asetettua mikkiin myös erilaisia efektejä, joten teoriassa striimin aikana katsojat voivat halutessaan ostaa esimerkiksi Twitchin kanavapisteillä sisällöntuottajan äänen kuulostamaan robotin tai esimerkiksi muutamaa oktaavia normaalia korkeammalta ääneltä.

Blue Yeti -mikrofonissa ei käytännön tasolla ole mitään ylimääräisiä kilkkeitä tai säädön tarvetta. Mikin mukana tulee oma pöytätelineensä, mutta jos käyttäjä haluaa irrottaa sen pöytätasosta ja välttää näin resonoinnin kautta tapahtuvien vahinkoäänien kaikumisen ääniraidalle, niin sen pohjasta löytyy myös standardimuotoinen paikka mikkitelineelle. Puomiin kiinni ja menoksi. Helppoa.

Yeti on jo vuosia ollut todella varteenotettava vaihtoehto hyvää äänenlaatua haluaville sisällöntuottajille eikä uudistettu mallistokaan petä tässä asiassa. Ainoa miinus koko järjestelmässä on se, että käyttäjä ei kuule ulkoisten kuulokkeiden kautta välitöntä mikin paluuääntä, vaan kuulokkeet pitää kytkeä mikin pohjasta löytyvään 3,5 millimetrin plugipaikkaan. Jos tämä ei ole ongelma niin sitten se ei ole, mutta olen omassa äänentoistojärjestelmässäni ja työssäni tottunut äänen automaattiseen ja viiveettömään monitorointiin, joten omalla kohdallani plugipaikan käyttö tuntuu ylimääräiseltä säätämiseltä, ja samalla käytettävien kuulokkeiden mahdollinen langattomuus ja vapaus katoaa. Kuten mainittua, kaikille tämä ei kuitenkaan ole ongelma.

Hintansa puolesta (139,99€) Blue Yeti on itsessään oiva hankinta niille, jotka eivät kaipaa äänelleen jokaisen mahdollisen osa-alueen säätömahdollisuuksia vaan tykkäävät asioiden automatisoimisesta ja siitä, että kaikki toimii piuhan kytkemällä ja virrat päälle laittamalla.

TÄRKEINTÄ ON KUVA

(kuva: Logitech)

Videopelejä striimatessa kaikkein tärkeimmäksi asiaksi – pelikuvan ohella – täytyy ehdottomasti nostaa videokuva sisällöntuottajasta. Logitechin verkkokamerat ovat jo pitkään olleet alan parhaimmistoa, eikä itselleni tule mieleen montaakaan videopelistriimaajaa, jotka eivät joko käyttäisi tai olisi jossain vaiheessa käyttäneet yhtiön c920-kameraa, joka lienee yksi suosituimmista kameroista striimaajien keskuudessa. Itseltänikin sellainen löytyy.

Kamerana c920:stä onkin vaikeaa parantaa, mutta Logitehcin StreamCam onnistuu sen kuitenkin tekemään. Kamera tarjoaa mihin tahansa videopalaveriin aivan riittävää 1080p60fps- kuvanlaatua ja jos aivan rehellisiä ollaan niin tuo videotarkkuus on videopelejä striimatessa enemmän kuin riittävä. Kameran kuvanlaatu on siis hyvä ja sen värientoisto luonnollinen. Vaikkain kuvanlaatu on aiemmin mainittuun c920-malliin verrattuna varsin yhtenevä, niin testejä tehdessäni oman striimini katsojat nojasivat mieltymyksensä juurikin värien luonnollisuuden puolesta StreamCamin suuntaan, eli voittaja tässä battlessa on tainnut löytyä.

Yhtenä huonompana puolena StreamCamin puolesta voidaan pitää sitä, että se vaatii toimiakseen tietokoneesta USB-C-paikan. Ymmärrän tämän ratkaisun tulevaisuusturvallisuuden kannalta ajateltuna, mutta varsinkaan muutamia vuosia vanhoista tietokoneista ei tällaista löydy, joten jos hallussa ei ole ihan vastikään uusittua konepakettia tai emolevyä, niin tämä kannattaa ottaa huomioon. Omasta koneestani sattui onneksi yksi USB-C-portti löytymään, joten katastrofilta vältyttiin.

Hinta-laatunsa puolesta StreamCam on kuitenkin hieman negatiivissävytteinen. 159 euron ohjehinnallaan se on nimittäin lähes tuplasti aiemmin mainittua c920:stä kalliimpi laite, eikä välttämättä tarjoa ihan niin suurta päivitystä tämän kameran jo omistaville. Ensimmäiseksi kameraksi se on myöskin juuri tästä syystä kalliinpuoleinen, mutta jos budjetti antaa periksi niin ainakin tulevaisuus on turvattu.

VALOA KANSALLE

(kuva: Logitech)

Jotta kamerasta ja sen kuvasta saisi kaiken mahdollisen irti, niin tarvitaan valoa. Mielellään paljon. Pelkän kattovalon varassa striimatessa kuva on herkästi pimeä ja rakeinen, joten mitä paremmat valolaitteet on käytössä niin sitä parempi. Logitechin suomalaisittain hassusti nimetty Litra Glow pyrkii vastaamaan tähän tarpeeseen helppokäyttöisellä USB:stä virtansa ottavalla ratkaisulla, joka osoittautuu hinta-laatusuhteeltaan ihan kohtalaiseksi laitteeksi.

Litra Glow on hallintaominaisuuksiltaan hyvä LED-valaisin, jonka voi asettaa kätevästi sisäänrakennetun telineensä varaan esimerkiksi tietokoneen näytön päälle. Teline taipuu myös pöytämalliseksi, joten valaisimen voit tämän ansiosta asetella helposti myös muihin kuin kasvojen valaisemiseen. Valon takaosasta löytyy säätönapit niin valon kirkkaudelle kuin lämpötilallekin, joten säätövaraa on mukavasti huoneen muusta valaistuksesta riippuen. Kaikkia näitä asetuksia voi muuttaa myös Logitechin G Hubin kautta, mikä tekee valaisun hienosäädöstä varsin helppoa ja vaivatonta.

Valaisutehoa ei kuitenkaan ole ainakaan liikaa, joten Litra Glow onkin tämän perusteella tarkoitettu lähinnä täytevaloksi kaiken muun kylkeen, ja itsekin käytin sitä testejä varten täydentämään muuta valolaitteistoani. Tästä johtuen pelkällä Litralla ei välttämättä kannata yrittää valaista pilkkopimeää huonetta. Lisäksi se osoittautui käytössäni olevan greenscreenin valaisemiseen liian tehottomaksi. Voisin kuvitella, että modernin sisällöntekijän vlogia työstäessä ja pelkkiä kasvoja metrin tai kahden lähietäisyydeltä valaistessa Litra Glow on aivan toimiva kampe, joskin valotehonsa vähyydestä johtuen kaksi tällaista olisi joka suhteessa parempi vaihtoehto.

Hintaansa nähden (72€) en ostaisi Litra Glowta ensivalaisimeksi, mutta jos muuta laitteistoa jo löytyy niin Litra on jo säätömahdollisuuksiensa varjolla ihan kiva lisä.

G HUB ON KASVANUT AIKUISEKSI

(kuva: Logitech)

Muutamia vuosia sitten Logitech julkaisi vanhojen oheislaitesovellustensa korvaajaksi G Hub -ohjelmiston, jonka oli tarkoitus toimia jo nimensä perusteella eräänlaisena hubina yhtiön mittavan oheislaitevalikoiman asetuksille. Ajatuksena tässä on siis se, että jos pelaaja omistaa yhtiön laitteista esimerkiksi näppäimistön ja hiiren ja hankkii siihen kylkeen kameran, niin kaikkien laitteiden asetusten vaihtaminen onnistuu kätevästi yhdestä osoiteesta. Raakileena julkaistu sovellus on vuosien varrella kerännyt ympärilleen massaa ja toimii nykyisin paremmin kuin koskaan.

Tämä kävi ilmi viimeistään siinä vaiheessa, kun tätä artikkelia varten suoritettujen testien aikana pystyin saman sovelluksen sisältä vaihtamaan todella kattavasti asetuksia kaikelle tietokoneeseen kiinni kytketylle laitteistolle. Oli sitten kyse näppäimistön ledien väreistä ja kuvioinnista, kuulokkeiden äänimaailman syvyydestä ja virtuaalisesta surround-äänestä, Yeti -mikrofonin ääniefekteistä ja voimakkuudesta tai Litra Glow -valaisimen värilämpötilasta – kaikki hoituu yhden sovelluksen kautta.

Voisi kuvitella, että tällaista laitekavalkadia hallitseva sovellus on toiminnoiltaan raskas tai sekava, mutta päinvastoin: G Hubissa on ihan rehellisesti sanottuna tehty kaikki nappiin. Sovellus tunnistaa laitteet automaattisesti, asettaa ne käyttövalmiiksi ja ehdottaa niiden sisäisille toiminnoille firmware-päivityksiä. Jos junan vessa toimii kuin ajatus niin niin tekee myös G Hub. Lisäksi sovelluksen kautta voi asettaa myös käteviä pikanäppäimiä eri toiminnoille, joten esimerkiksi Litra Glown tai kameran sammuttaminen ja käynnistäminen onnistuu näppäimistöstä nappia painamalla sen sijaan, että sovellusta käynnisteltäisiin erikseen. Kirjaimellisesti nappisuoritus Logitechilta.

HINTAVA, MUTTA LAADUKAS

Jos koko oheislaitepaketin niputtaisi yhteen lauseeseen niin se olisi aiempi väliotsikko. Vaikka Logitechin Aurora Collection onkin kautaaltaan laadukasta kampetta niin koko paketin yhteishinta saa silmät hieman pyöristymään hämmästyksestä. Yksittäisinäkin laitteina päivitystä tarvitseville Aurora Collectionin hinnat ovat mielestäni pääosin hieman yläkanttiin laitteiden laatuun nähden. Langaton G715-pelinäppäimistö (209€), G705-pelihiiri (109€) ja G735-pelikuulokkeet (229€) tekevät itsessään suositushinnoiltaan jo lompakkoon noin 550 euron loven, ja siihen kylkeen Litra Glow -valaisin (72€) ja Blue Yeti -mikrofoni (139,99€) sekä StreamCam -kamera (159€) niin puhutaan jo lähes 920 euron paketista. Se on aika paljon.

Jos vaihtoehtoisesti pelkkää äänentoistoa varten hankkii jopa puoliammattimaiseen äänentoistoon soveltuvan paketin, joka sisältää ulkoisen äänikortin, kuulokkeet, piuhat ja mikkitelineen (Focusrite Scarlett, t.bone MB7 Beta podcast bundle 200€) niin rahaa jää vielä 720 euroa kaikkea muuta varten. Tuolla rahalla saakin sitten hankittua minkä tahansa hiiren ja näppäimistön (hinta arviolta 200€) sekä laadultaan lähes StreamCam-tasoa olevan Logitechin C920-kameran (80€) sekä kaksikin Litra Glow-valaisinta (144€). Hintaa tällä vaihtoehtoisella paketilla on noin 300€ vähemmän.

Logitechiä fanittavat ja G Hubin helppoja hallintaominaisuuksia halajavat tulevat kuitenkin rakastamaan Aurora Collectionin ulkoista habitusta sekä raottamaan mielellään lompakkonsa nyörejä. Oletan myös, että viimevuosien puolijohdepula on vaikuttanut näidenkin tuotteiden hintojen nousuun. Laaduttomuudesta Logitechiä ei voi Aurora Collectionin kanssa syyttää, eivätkä nämä todellakaan huonoja laitteita ole. Videopelien striimaamiseen laitteet soveltuvat oikeinkin hyvin, joskin halvemmallakin pärjää.

Lue myös: "Tokiolainen kummitustarina" - Arvostelussa: Ghostwire: Tokyo (PS5)

Lue myös: "Todellinen etsiväseikkailu" - Arvostelussa: Vampire: The Masquerade - Swansong (PS5)

Kilpailut

Uusimmat