Kuva: Tomi Natri / All Over Press

Eero Ettalan vaimo sai verenmyrkytyksen raskaana ollessaan - muistelee tilanteen herättämiä tunteita

27.10.2024 20:15 - Vilma Toikka / vilma.toikka@bauermedia.fi

Ettala kertoo, että kokemus on tuonut arvostusta elämälle.

Lumilautailija Eero Ettala, 40, vieraili Esko Eerikäisen luotsaamassa Sunnuntaibrunssi-podcastissa. Ettala kertoi haastattelussa muun muassa siitä, millaista huolta toisen lapsen syntymä aiheutti.

Ettalan vaimo, juontaja, Tuija Pehkonen sai kesken raskauden verenmyrkytyksen, joka johti muutaman viikon mittaiseen sairaalajaksoon.

- Siinä oli aika paljon hässäkkää. Vaimolle tuli verenmyrkytys pari kuukautta ennen laskettua aikaa ja siitä sitten äkkiä Naistenklinikalle. Lääkärit päätyivät siihen, että nyt on turvallisinta kaikille ottaa lapsi ulos. 

Perhe vietti sairaalassa muutaman viikon. Ettala kuvaa tuon ajan olleen selviytymistä.

- Meidän esikoisemme oli silloin mun vanhemmilla Espoossa ja kävin siellä joka ilta lukemassa hänelle iltasadun ja laittamassa nukkumaan. Sitten takasin sairaalalle. Nukuin uuden tyypin kanssa ja Tuija oli toisella osastolla lepäämässä. 

- Itse vaan yritti olla kolmessa paikassa samaan aikaan kaikkien rakkaittensa kanssa ja olla tukena ja läsnä.

Ettala tunsi itse olevansa helpoimmassa tilanteesta, mutta hätä omien rakkaiden selviämisestä oli suuri.

- Ihmeellisesti kaikki selvisi ja sitten elämä lähti aika kivasti lutviutumaan, kun saatiin kaikki turvallisesti ja terveenä kotiin. Nyt on tässä sitten jo reilu vuosi paistateltu ja kaikki on vähän niin kun unohtunut.

- Ehkä nämä on tällaisia aika traumaattisia kokemuksia, mitkä varmaan joskus pitäisi pystyä puhumaan läpi ja käsittelemään, mutta jotenkin tuntuu, että siihen ei ole vielä löytynyt voimavaroja.

Ettala kertoo, että ennakkoajatus lapsen syntymästä oli, että kaikki tulee menemään hyvin. Hän kertoo ajatelleensa, että ei omalla kohdalle voisi osua jotain sellaista, mitä yleensä lukee vain uutisista.

-  Sitten kun se tapahtuu omalle kohdalle, niin kyllä siinä vähän tietysti pysähtyy. Kaikki muu ympärillä on aika merkityksetöntä. Kunhan vaan sen oman perheen saa pysymään kunnossa, niin se on se, mikä merkitsee. 

Nykyään Ettala muistaa arjessa vaalia positiivista asennetta. Vaikka välillä ärsyttäisi aamuisin pukea kiukutteleva lapsi ja tekisi mieli äristä vastaan, hän muistuttaa itseään siitä, miten hyvin asiat ovat.

Ettala kertoo traumaattisella kokemuksella tuoneen uudenlaista arvostusta elämälle, ja asioille, joita on ennen pitänyt itsestäänselvyytenä. 

- Kyllä me usein Tuijan kanssa havahdutaan ja vaan fiilistellään sitä, että miten hyvin kaikki on ja ihmetellään sitä, että miten meillä voi olla kaksi noin ihanaa poikaa ja molemmat terveitä ja kaikesta on selvitty. 

Ettalan haastattelun voit kuunnella kokonaisuudessaan alta. Jos linkki ei näy, löydät haastattelun myös täältä.

Lue myös: Miss Suomi Matilda Wirtavuori sairastui nuorena syömishäiriöön: 'Valehtelin äidille aivan hirveästi'

Lue myös: Kela keskeyttää äitiyspakkauksen tarjouskilpailun - syynä syntyvyyden lasku

Lue myös: HUS alkaa tarjota vasta-ainetta virukselle, joka vie monia vauvoja sairaalahoitoon

Voice.fi ja Radio Nova ovat osa Bauer Mediaa.

Kilpailut

Uusimmat